جام جم / شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش شفقنا رسانه،«خواب نظارت در بازار یلدا» تیتر روزنامه جام جم است که در گزارشی به گران فروشی در شب یلدا با وجود نظارت بر قیمت ها اشاره کرد و نوشت:« این درحالیاست که قدرت خرید خانوارهای ایرانی طی یک دهه گذشته افت شدیدی داشته است. بااینحال موج گرانی آجیل و خشکبار، این شب را تحت تاثیر قرار داده است. قیمتها در بازار میوه هم به بهانه این شب افزایش نامتعارفی داشته است. البته خبر میرسد که سرمای هوا در هفته جاری سبب شده تا نرخ برخی صیفیجات و میوهها افزایش قیمت یابد. اجرای طرح ویژه نظارتی شب یلدا با هدف جلوگیری از افزایش غیرمتعارف قیمتها از روز شنبه گذشته آغاز شده است. بااینحال، قیمت آجیل و خشکبار افزایش یافته و برخی میوهفروشیها نیز روی میوههای شب یلدا قیمت نمیزنند تا بتوانند گرانفروشی کنند. در این شرایط، شاهد گرانفروشی برخی فروشندگان و افزایش افسارگسیخته قیمتها هستیم، هرچند که اتاق اصناف به این موضوع ورود کرده است.»
«دوپینگ ناکام با املاک شهر» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است که در گزارشی به بررسی بودجه اداره تهران و نفع و ضرر از تورم مسکن و رکود ساختمانی پرداخت. این روزنامه نوشت: « شیوه کهنه اما نادرست تامین مالی هزینههای شهر، بودجه اداره پایتخت در دوره کنونی را با دو آسیب مواجه کرده که البته تبعات هر دو متوجه «حال و آینده کیفیت زندگی شهروندان» است. دستکم ۵۰درصد از منابع مالی شهرداری در سال جاری براساس مصوبه پارسال مقرر شده از سه محل «انواع عوارض مرتبط با ساختوساز، معاملات مسکن و همچنین فروش املاک شهرداری» تامین شود که بخش عمده همین منابع «بهشدت ناپایدار»، به ساختمانسازیها وابسته است. در این میان، بهخاطر رکود تاریخی بخش مسکن و ساختمان، ورودی منابع از محل عوارض ساخت افت چشمگیر پیدا کرده و مدیران برای جبران ضعف مالی سراغ «فروش املاک شهر» رفتهاند. در ماههای اخیر مدیریت شهری ۱۰همت از محل سود فروش داراییهای ثابت، درآمد کسب کرده که ۱.۷برابر «بودجه مصوب این حوزه» است. این مدل تامین مالی دو پیامد دارد؛ پیامد اول آسیبپذیری بودجه تهران از نوسانات شدید مسکن است؛ بهطوریکه رکود مثل الان، جلوی هزینهکرد برای نگهداری منظم و توسعه خدمات را میگیرد و رونق مثل اوایل دهه۹۰ نیز باعث خاصهخرجی در شهر میشود. پیامد دوم نیز پناه آوردن به «فروش ذخایر شهر» به جای «بهرهبرداری پایدار از این داراییها» است.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.