حوزه فناوری و هوش مصنوعی / شفقنا رسانه- در عصر دیجیتال هر روز شاهد اخبار جدیدی در حوزه فناوری و تکنولوژی های روز دنیا هستیم به نحوی که تحولات این حوزه و رقابت بر سر دستیابی به تازه ترین دانش های مرتبط با آن به بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره بشر و اولویت حیاتی کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است.
به گزارش شفقنا رسانه آخرین تحولات دنیای تکنولوژی و فناوری های روز دنیا در یک هفته گذشته را در ادامه بخوانید…
با پیشرفت فناوری، تشخیص هوش مصنوعی «واقعی» از بازاریابی سختتر میشود
فنآوران میگویند که تعریف مبهم «هوش مصنوعی» فرصت گستردهای را برای شرکتها ایجاد میکند تا تواناییهای محصولات خود را بیش از حد قول بدهند یا بیش از حد به بازار عرضه کنند – یا حتی «هوش مصنوعی» را بیشتر یک ترفند بازاریابی باشد تا یک فناوری واقعی. (لینک خبر)
فایننشال تایمز: هوش مصنوعی آمریکا را به سمت و سوی جدیدی می برد
رانا فروهر در فایننشال تایمز نوشت: من شک داشتم که هوش مصنوعی بازارهای کار را در کوتاه مدت به طور اساسی بازسازی کند، تا حدی به این دلیل که تبلیغات زیاد از خود صنعت فناوری سرچشمه می گیرد. اما در چند ماه گذشته، با موارد استفاده بسیار متنوعی از هوش مصنوعی مواجه شدهام که باعث شده متفاوت فکر کنم.(لینک خبر)
چین قویترین نرمافزار طراحی تسلیحاتی جهان را عرضه کرد
منابع خبری گزارش دادند که دانشمندان چینی یک نرمافزار طراحی سلاح را که به گفته کارشناسان از نظر سرعت و حافظه از محصولات مشابه آمریکایی بهتر و پیشروتر است، به صورت رایگان منتشر کردهاند.
براساس گزارش InterestingEngineering، این سیستم که قدرتمندترین نرمافزار طراحی جنگ الکترونیک جهان خوانده شده است، نتیجه سالها کار محققان چینی است.(لینک خبر)
گزارش: OpenAI با احیا بخش رباتیک خود به دنبال ورود به دنیایی جدید از تکنولوژی
اوپنایآی (OpenAI)، شرکتی که عمدتاً بهخاطر مدلهای هوش مصنوعی پیشرفتهاش شناخته میشود، اخیراً گامی بزرگ در جهت احیا بخش رباتیک خود که پیش از این منحل شده بود، برداشته است و به دنبال استخدام نیروهای جدید است.
طبق پستی که «کیتلین کالینووسکی»، مدیر سختافزار OpenAI، در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده، اکنون تمرکز این شرکت بر روی توسعه رباتهای چندمنظوره است که توسط حسگرها و مدلهای هوش مصنوعی اختصاصی تغذیه خواهند شد و قادر به کار در محیطهای واقعی با استفاده از هوش انسانی هستند.(لینک خبر)
آیا هوش مصنوعی میتواند احساسات ما را تشخیص دهد؟
هوش مصنوعی در زمینه درک احساسات انسان پیشرفت چشمگیری داشته است؛ هرچند که متخصصان میگویند هنوز چالشهایی در این زمینه وجود دارد.
پایگاه خبری نوریج در گزارشی نوشت، در سالهای اخیر، هوش مصنوعی (AI) پیشرفت چشمگیری در «درک احساسات انسان در زمان واقعی» داشته است و تشخیص احساسات که زمانی مختص فیلمهای علمی تخیلی بود، در حال تبدیل شدن به بخشی از فناوری روزمره ماست.(لینک خبر)
مایکروسافت هزاران نیروی خود را از کار بیکار میکند
شرکت آمریکایی مایکروسافت که در زمینه تولید و توسعه طیف گستردهای از محصولات مربوط به دنیای تکنولوژی فعال است، به تازگی تصمیم به اخراج یک درصد از کارکنان خود گرفته است؛ تصمیمی که هزاران نفر را به بیکاری میکشاند.
یکی از سخنگویان مایکروسافت مدعی شد این شرکت «همواره در تلاش برای کمک به افراد در زمینه رشد و یادگیری است». او خاطرنشان کرد: وقتی اهداف مایکروسافت در تصمیمات اتخاذ شده از سوی کارمندان محقق نمیشود و با رویکرد این کمپانی همخوانی ندارد، ما نیز «مجبور به اتخاذ اقدامات لازم میشویم.» (لینک خبر)
مانیتوری تکنولوژیک به کمک بیماران مبتلا به اختلال خواندن میآید
در جریان نمایشگاه سالانه CES که به معرفی فناوریهای مصرفی و رفع نیازهای کاربران عادی میپردازد، یک استارتاپ فرانسوی با رونمایی از مانیتوری جدید که برای حمایت از افراد مبتلا به اختلال در خواندن (دیسلکسیا) طراحی شده، توجه زیادی را به خود جلب کرد.
این مانیتور ۲۷ اینچی که به گفته تیم حاضر استارتاپ لیلی در نمایشگاه معرفی شد، دارای یک سیستم هوشمند است که در صورت اتصال به یک رایانه سازگار، بهطور خودکار حالت مخصوص افراد دیسلکسیک را فعال میکند. (لینک خبر)
کشف هیدروژلی که با جذب نور استخوانها را احیا میکند
جایگزینی بخشهای تخریبشده استخوان، چه به دلیل آسیب یا بیماری، میتواند چالشی بزرگ باشد. اما کشف هیدروژل تزریقی جدیدی که با قرار گرفتن در معرض نور مرئی به مادهای قدرتمند تبدیل میشود، میتواند فرآیند بازسازی استخوانها را تسهیل کرده و خبری خوش برای بیماران باشد.
در حالی که آسیبهای استخوانی مانند شکستگیها معمولاً به طور خود به خود بهبود مییابند، اما بخشهای بزرگی از استخوان در این روند از دست میروند. استخوانها در این فرآیند که به آن «کمبود استخوان» نیز گفته میشود، اغلب هرگز ترمیم نمیشود و استخوانی جایگزین بخش از دست رفته نمیشود.(لینک خبر)
اولین استفاده از چت «جی بی تی» برای انفجار در خودروی سایبرتراک
انفجار خودروی «سایبرتراک» متعلق به شرکت تسلا (به مالکیت ایلان ماسک) در مقابل هتل دونالد ترامپ در دوم ژانویه که یک کشته به دنبال داشت، سؤالات زیادی را در خصوص چگونگی این انفجار و ماهیت آن ایجاد کرده است.
الجزیره نوشت: مقامات آمریکایی اعلام کردند که مظنون به بمبگذاری با خودروی سایبرتراک مقابل هتل ترامپ اینترنشنال در لاس وگاس، از ربات گفتگوی «چت جیپیتی» برای برنامهریزی عملیات خود استفاده کرده است.(لینک خبر)
ورود هوش مصنوعی به تلویزیونها
در نمایشگاه امسال کالاهای الکترونیک مصرفی که بزرگترین نمایشگاه رویدادهای تکنولوژیک در جهان است، شرکت گوگل از نرمافزارها و سختافزارهای تلویزیون هوشمند جدید خود رونمایی کرده است. ویژگیهای جدید شامل یک تجربه محیطی جدید، ادغام جمینای GEMINI (هوش مصنوعی گوگل) در دستیار گوگل و همچنین سختافزار جدیدی مانند میکروفونهای دور-میدان و حسگرهای مجاور برای پشتیبانی از مزایای نرمافزاری جدید است.(لینک خبر)
موسسه ایمنی هوش مصنوعی آمریکا اولین گزارش راهنمای محتوای مصنوعی خود را منتشر کرد
مؤسسه ایمنی هوش مصنوعی ایالات متحده (AISI) که در مؤسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) قرار دارد، در ۲۰ نوامبر ۲۰۲۴ اولین گزارش راهنمای محتوای مصنوعی خود را منتشر کرد، NIST AI 100 4 کاهش خطرات ناشی از محتوای مصنوعی: مروری بر رویکردهای فنی برای شفافیت محتوای دیجیتال (“NIST AI 100 4”). «محتوای ترکیبی» در فرمان اجرایی پرزیدنت بایدن در مورد هوش مصنوعی ایمن، ایمن و قابل اعتماد («EO 14110») به عنوان «اطلاعاتی مانند تصاویر، ویدیوها، کلیپ های صوتی و متنی که به طور قابل توجهی توسط الگوریتم ها تغییر یا تولید شده اند» تعریف شده است. (لینک خبر)
آمریکا؛ معرفی برچسب امنیت برای ابزارهایی که به اینترنت وصل میشوند
به تازگی در آمریکا برچسبهایی برای ارزیابی امنیتی همه ابزارهایی که به نوعی به اینترنت وصل میشوند معرفی شده است.
رویترز نوشت: کاخ سفید از برچسب جدیدی رونمایی کرده است که برای ابزارهای هوشمند، مانیتورهای کودک، چراغهای کنترلشده با اپلیکیشن و سایر دستگاههای متصل به اینترنت طراحی شده و به مصرفکنندگان اجازه میدهد تا ببینند این اقلام دیجیتالی بر اساس معیارهای ایمنی سایبری چگونه عمل میکنند.(لینک خبر)
اسپانیا: رسانههای اجتماعی مانند ایکس نباید در امور داخلی کشورها دخالت کنند
اسپانیا به رسانه اجتماعی ایکس درباره دخالت در امور داخلی دیگر کشورها هشدار داد.
رویترز نوشت: سخنگوی دولت اسپانیا امروز سه شنبه گفت: پلتفرم های رسانه اجتماعی باید بی طرف باشند و در امور سیاسی کشورهای دیگر دخالت نکنند.(لینک خبر)
جدیدترین فناوری سامسونگ؛ یک ربات خانگی، رایانه شخصی و یخچال با تکنولوژی هوش مصنوعی
سامسونگ روز دوشنبه در نمایشگاه فناوری CES در لاس وگاس در نمایشگاه اصلی خود با عنوان “AI for All” بر استفاده از هوش مصنوعی (AI) در دستگاه های خانگی تاکید کرد.
به گزارش یورونیوز، این شرکت کره جنوبی اعلام کرد که ربات هوش مصنوعی خانگی خود، یک توپ زرد با چرخ به نام Ballie، در نیمه اول سال ۲۰۲۵ در دسترس خواهد بود. قیمت آن مشخص نشد.(لینک خبر)
نسل جدید ماهواره استارلینک با پهنای باند یک ترابیتی
شرکت اسپیسایکس اعلام کرد که ماهوارههای نسل بعدی این شرکت هر کدام یک ترابیت بر ثانیه پهنای باند دانلود خواهند داشت که افزایش ۱۰ برابری نسبت به نسل فعلی را نشان میدهد.
اسپیسایکس در گزارش پیشرفت سالانه خود جزئیات جدیدی از ماهوارههای بزرگتر و پیشرفتهتر موسوم به «V3» ارائه کرد که قرار است با استفاده از ماهوارهبر استارشیپ به فضا پرتاب شود.(لینک خبر)
هشدار کارشناسان نسبت به افزایش خطرات هوش مصنوعی برای نسل بتا
نپال تازه شروع به کشف مفاهیم هوش مصنوعی کرده است. اصلاحات پیشنهادی، مانند گنجاندن ایمنی اینترنت در برنامه های درسی مدارس، گام هایی در همین جهت هستند.
به گزارش آسیانیوز، این سناریویی است که در انتظار نسل بتا (متولدین از ۲۰۲۵ به بعد تا ۲۰۳۹)، اولین گروهی است که به طور کامل در دنیایی تحت سلطه هوش مصنوعی و واقعیت مجازی متولد خواهد شد. برخلاف Millennials یا Gen Z که یاد گرفتند با هوش مصنوعی خود را تطبیق دهند، نسل بتا دنیایی را بدون آن نخواهد شناخت.(لینک خبر)
چگونه مقررات هوش مصنوعی می تواند در سال ۲۰۲۵ کمرنگ شود
با توجه به اینکه دونالد ترامپ قرار است در ۲۰ ژانویه به عنوان رئیس جمهور آمریکا معرفی شود، رویکرد آمریکا به موضوع تنظیم هوش مصنوعی می تواند برای یک بازنگری اساسی تنظیم شود.
به گزارش سی ان بی سی، انتظار می رود ایلان ماسک بر تفکر سیاستی رئیس جمهور آینده در مورد هوش مصنوعی تأثیر بگذارد – ترامپ به ماسک نقشی را برای رهبری “وزارت کارآمدی دولت” او واگذار کرد.(لینک خبر)
تلگرام و مرکز جهانی اعتدال ۱۰۰ میلیون محتوای افراطی را حذف کردند
مرکز جهانی مبارزه با افراطگرایی (اعتدال) و پلتفرم تلگرام با ادامه تلاشهای خود در مبارزه با محتوای افراطی و فعالیتهای تبلیغی سازمانهای تروریستی، موفق به حذف ۱۰۰ میلیون محتوای افراطی شدند.
وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «مدیریت پلتفرم تلگرام از همکاری خود با مرکز جهانی مبارزه با افراطگرایی اعتدال برای پیشگیری و مبارزه با تبلیغات افراطی و تروریستی تقدیر کرد».(لینک خبر)
سه اینفلوئنسر تیک تاک به اتهام تحریک خشونت در فرانسه دستگیر شدند
فرانس۲۴ نوشت: مقامات فرانسوی سه الجزایری را به جرم تحریک خشونت در ویدیوهای تیک تاک بازداشت کردند. دستکم دو نفر از آنها به جرائم مربوط به تروریسم هم متهم هستند. این بازداشت ها در بحبوحه تنش های سیاسی فزاینده بین پاریس و مستعمره سابق این کشور در شمال آفریقا – الجزایر- صورت می گیرد.(لینک خبر)
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.