• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Tuesday - 1 July - 2025
4

دبیر اقتصادی هم‌ میهن: باید مهارت خبرنگاران در قدرت تشخیص اطلاعات درست از نادرست، تقویت شود/فشردگی کار منجر به خروجی های بی کیفیت و تکراری شده است

  • کد خبر : 20889
  • 04 بهمن 1403 - 10:21
دبیر اقتصادی هم‌ میهن: باید مهارت خبرنگاران در قدرت تشخیص اطلاعات درست از نادرست، تقویت شود/فشردگی کار منجر به خروجی های بی کیفیت و تکراری شده است

دبیر اقتصادی هم‌ میهن / شفقنا رسانه_ دبیر اقتصادی هم میهن درباره مهارت های لازم برای خبرنگاران امروزی می گوید: امروز تکیه بیشتر محتواها بر اطلاعات موجود در اینترنت است اما همه این اطلاعات صحیح نیست. بنابراین مهارت خبرنگاران امروز باید در قدرت تشخیص اطلاعات درست از نادرست، تقویت شود. انتقال داده های موجود بدون بررسی و راستی آزمایی، باعث می شود گزارش ها حاوی اشتباهاتی شود که به واقعیت نزدیک نیست

دبیر اقتصادی هم‌ میهن / شفقنا رسانه_ دبیر اقتصادی هم میهن درباره مهارت های لازم برای خبرنگاران امروزی می گوید: امروز تکیه بیشتر محتواها بر اطلاعات موجود در اینترنت است اما همه این اطلاعات صحیح نیست. بنابراین مهارت خبرنگاران امروز باید در قدرت تشخیص اطلاعات درست از نادرست، تقویت شود. انتقال داده های موجود بدون بررسی و راستی آزمایی، باعث می شود گزارش ها حاوی اشتباهاتی شود که به واقعیت نزدیک نیست

فرزانه طهرانی دبیر اقتصادی روزنامه هم میهن درباره مهارت های لازم برای یک روزنامه نگار به شفقنا رسانه می گوید: بسیاری از خبرنگارانی که امروز کار اطلاع رسانی را در رسانه های مختلف انجام می دهند، در حوزه هایی غیر از روزنامه نگاری تحصیل کرده اند و اغلب، مهارت های این حرفه را به صورت تجربی آموختند.

او ادامه می دهد: هرچند تجربیاتی که در حین کار به دست می آید بخش مهمی از مهارتها را به افراد می آموزد اما باید در نظر داشت که بدون ارتقای دانش آکادمیک روزنامه نگاری، نمی توان خبرنگار خوبی بود.

این فعال رسانه ای تاکید می کند: روش های کسب خبر و اطلاعات، تشخیص داده های مهم از داده های کم اهمیت، روش نگارش و شیوه انتقال این داده ها به مخاطب،  نیاز به آگاهی از دانش این حوزه دارد. بنابراین ضروری است که خبرنگاران یادگیری شیوه های علمی را در کنار کسب مهارتهای تجربی توأمان پیش ببرند.

طهرانی درباره مهارت های فنی خبرنگاران می گوید:  با پیشرفت هایی که در یک دهه اخیر در تکنولوژی ایجاد شده، فرم روزنامه نگاری تغییر زیادی کرده است. در عصر هوش مصنوعی، کار خبرنگاران به پشت میز منتقل شده و اطلاعات لازم برای تهیه گزارش غالبا با کمک از تکنولوژی به دست می آید. پیش از بهره گیری از این تکنولوژی، بخشی از کار جمع آوری دیتا با بهره گیری از اینترنت و اطلاعات موجود در شبکه جهانی انجام می شد. این درحالی‌ست که قبل تر از آن جمع آوری داده های یک گزارش توسط خبرنگاران به صورت میدانی و از طریق منابع خبری در دسترس خبرنگاران صورت می گرفت.

او تاکید می کند: مزایای تغییر شکل کار، قابل انکار نیست. به هر حال تکنولوژی سبب شده دنیایی از اطلاعات در دسترس خبرنگاران قرار گیرد، حال آنکه در گذشته محتوای گزارش ها و اخبار محدود به اطلاعات به دست آمده از منابع خبری محدود بود. اما در عین حال در کنار این مزیت مهم، ایراداتی در کار بروز کرده که اگر خبرنگاران نتوانند به سمت اصلاح آن حرکت کنند به دام اطلاعات نامعتبر و غیر موثق می افتند.

او با تاکید بر قدرت خبرنگاران در تشخیص اطلاعات درست از نادرست می گوید: امروز تکیه بیشتر محتواها بر اطلاعات موجود در اینترنت است اما همه این اطلاعات صحیح نیست. بنابراین مهارت خبرنگاران امروز باید در قدرت تشخیص اطلاعات درست از نادرست، تقویت شود. انتقال داده های موجود بدون بررسی و راستی آزمایی، باعث می شود گزارش ها حاوی اشتباهاتی شود که به واقعیت نزدیک نیست. بر همین اساس در کنار مهارت آموزی در حوزه بهره گیری از هوش مصنوعی و تکنولوژی روز، لازم است این آموزه مهم یعنی راستی آزمایی اطلاعات برای خبرنگاران ایجاد شود.

طهرانی درباره دلایل افت کار برخی خبرنگاران به مشکلات مالی اشاره می کند و می گوید: یکی از مشکلاتی که امروز کار تحقیق و جمع آوری اطلاعات را کمرنگ کرده به مسائل مالی این حوزه برمی گردد. خبرنگاران عمدتا حقوق حداقلی دارند و برای تامین هزینه ها ناچارا، چند شغله هستند. اشتغال در چند رسانه به طور همزمان باعث شده خبرنگاران ناگزیر باشند در کوتاه ترین زمان، خبرها و گزارش های بیشتری تولید کنند و این اتفاق کیفیت مطالب تولیدی را تحت تاثیر قرار داده است.

او بیان می کند: در واقع خبرنگاران فرصت تحقیق و بررسی اطلاعات را ندارند و فشردگی کار منجر به خروجی های بی کیفیت و تکراری شده است.به همین دلیل برای نیل به هدف کسب مهارت تحقیق در گام نخست باید این مشکل را برطرف کرد.

او ادامه می دهد:  از طرفی برای جمع آوری اطلاعات همان طور که پیشتر اشاره شد، نباید خبرنگاران محدود به تکنولوژی شوند. داشتن ارتباطات گسترده با افراد مرتبط در حوزه های مختلف خبری از ضروریات است. این افراد، منابع خبری موثق تری هستند که می توان با تعامل خبری، از آنها اطلاعات قابل اطمینان تری کسب کرد.

طهرانی با تاکید بر تخصص خبرنگاران در حوزه های کاری مرتبط می گوید: به داشتن دانش روز روزنامه نگاری، توانمندی بهره گیری از تکنولوژی و ارتباطات گسترده با منابع خبری باید مهارت دیگری را نیز اضافه کرد. این مهارت به افزایش سطح دانش در حوزه های تخصصی مربوط می شود. خبرنگاران هر حوزه اعم از هنر، فرهنگ، جامعه، سیاست و اقتصاد لازم است در حوزه های تخصصی خود، مطالعات زیادی داشته باشند و علم خود در آن حوزه را افزایش دهند.

او بیان می کند: بدون داشتن تخصص در هر یک از این حوزه ها نمی توان تحلیلگر و گزارشگر خوبی بود. برای کسب این تخصص، قطعا مطالعه خبرنگاران ضروری ست اما رسانه ها نیز می توانند با برگزاری دوره های آموزشی سطح دانش و تخصص خبرنگاران خود را افزایش دهند.


منبع خبر:
شفقنا
/ دبیر اقتصادی هم‌میهن: باید مهارت خبرنگاران در قدرت تشخیص
اطلاعات درست از نادرست، تقویت شود/فشردگی کار منجر به خروجی های بی
کیفیت و تکراری شده است

تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

لینک کوتاه : https://ertebatatoresaneha.ir/?p=20889

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.