به گزارش شفقنا رسانه،«گنجینههای پنهان نهادهای دولتی» تیتر روزنامه پیام ما است که فهرست نامشخص اموال تاریخی و بیتوجهی نهادها به حفاظت از آنها را بزرگترین تهدید برای میراث فرهنگی ایران خواند و نوشت:« مسئله بناها و آثار تاریخی در اختیار نهادها، سال هاست که در ابعاد مختلف برای میراث فرهنگی کشور تبدیل به چالشی جدی شده است. اولویتهایی که در برخی از این نهادها وجود دارد، و شیوه مدیریتی که چندان منطبق بر دانش حفاظت از میراث فرهنگی نیست، در موارد بسیار منجر به تخریب و یا آسیب تدریجی به بناها و آثاری شده که در اختیار این نهادهاست. برخی از این نهادها نهتنها در قبال میراث فرهنگی پاسخگو نیستند که بدون مشورت با وزارت میراثفرهنگی اقدام به اتخاذ تصمیماتی درباره آثار تاریخی میکنند که در مواردی باعث تخریب کامل یک بنا یا از بین رفتن یک اثر برای همیشه شده است. از جمله در روزهای اخیر تصاویری از مسجد وکیل شیراز که در اختیار سازمان اوقاف است، منتشر شده که نشان میدهد ساختوسازهایی در عرصه و حریم این بنا صورت گرفته که باعث وارد آمدن آسیب جدی به این اثر تاریخی شده است.»
«چالشهای دارو؛ از بازار سیاه تا وضعیت ارز» تیتر روزنامه رسالت است و در گزارشی به این مسئله اشاره کرد که بیماران دست به دامان ناصر خسروهای مجازی شدهاند. این روزنامه نوشت:« کمبود مقطعی و حتی دائمی برخی داروها، گران شدن برندهای خاص، کمبود و یا نبود برخی اقلام مصرفی در بیمارستانها و گم شدن ارز، عمومیترین تعریف از وضعیت بازار دارو است و بیمارانی که باید غیر از رنج بیماری از دغدغههای دیگر آسوده باشند، میان داروخانهها و بازار سیاه در جستوجوی داروی مورد نیازشان سرگردان شدهاند!
آنچه وضعیت را بحرانیتر کرده، نایابی و کمیابی داروهای حیاتی است که نرسیدن آنها به مرگ بیماران منتهی میشود. هرروز میتوان در داروخانهها، چهره مستأصل شهروندانی را دید که برای زنده نگه داشتن عزیزانشان دنبال تهیه دارویی خاصاند که در بازار رسمی امکان تهیه آن وجود ندارد.
مدیر یکی از داروخانههای مرکز تهران دراین خصوص میگوید: «مُسکنهای بیماران سرطانی یا در بازار رسمی موجود نیست یا اگر هم باشد، با قیمتی بسیار گران قابل تهیه است. داروهای بیماران اعصاب و روان هم نایاباند یا فقط از طریق داروخانههای خاص و به تعداد محدود میتوان آنها را تهیه کرد. البته انواع داروها از داخلی تا خارجی در بازار سیاه تلگرامی با قیمتهای نجومی موجود است. داروی بیماران دریافتکننده پیوند اعضا جزء داروهایی است که نرسیدن آن به بیماران به پس زدن عضو دریافت شده و مرگ بیمار منجر میشود، با این حال دسترسی به این داروها دشوار است. وقتی داروی گران قیمت ۱/۵ میلیارد تومانی پیوند کلیه با نسخه پزشک از داروخانه اخذ و در بازار آزاد به فروش میرود، مردم آسیب میبینند.» سالهاست که تهیه بسیاری از اقلام دارویی مستلزم ایستادن در صفهای طولانی داروی سهمیهای، یا صرف مبالغ سنگین در بازار سیاه است. »
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.