موانع بازگشت ایرانیان به کشور / به گزارش شفقنا رسانه،«راهکار بازگشت ایرانیان به وطن» تیتر روزنامه اعتماد است که در گفتگو با فعالان سیاسی به بررسی موانع بازگشت ایرانیان به کشور پرداخت. این روزنامه نوشت:« طی سالهای اخیر بسیاری از خوانندگان لسآنجلسی، بازیگران، فعالان اقتصادی، روزنامهنگاران و… نیز خواستار بازگشت به وطن شدهاند. اما در حال حاضر جای خالی یک آیین نامه و میثاق نامه جامع که سران سه قوه آن را تایید، تضمین و امضا کرده باشند، احساس میشود. مسعود پزشکیان رییسجمهور هم در روزهای پیش از انتخابات و هم در روزهای پس از انتخاب به عنوان رییسجمهور بر ضرورت حل مساله ایرانیان خارج از کشور صحه گذاشته است. رییس دستگاه قضا هم در سال ۹۹ خواستار حل این معضل شد و خلأ قانونی در این زمینه را یادآور شد. بعید است رییس مجلس هم مخالفتی با حل این معضل دیرینه داشته باشد. برخی شنیدههای اعتماد هم حاکی از آن است که بزرگان کشور موافقت خود را با تدوین این میثاقنامه و حل مساله ایرانیان خارج از کشور اعلام کردهاند. در یک چنین شرایطی لازم است هر چه سریعتر زمینههای لازم برای حل معضل ایرانیان خارج از کشور برای بازگشت به وطن فراهم شود.»
«حفره مالیاتستانی» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است که به بررسی برندگان و بازندگان بیعدالتی مالیاتی پرداخت و نوشت:« مالیاتستانی وزنه پای صنایع نیست؛ اگر دولت بتواند با صرف دقیق منابع در زیرساختها، تنظیمگری و اجرا مسیر حرکت اقتصاد را هموار سازد. در اقتصاد ایران اما وجود چهار بخش غیرقابل دسترس برای مالیاتستانی موجب شده تا توان سیاستگذار برای اجرای درست این سه وظیفه تنزل یابد. این ۴بخش که به ترتیب شامل اقتصاد غیررسمی، فرارهای مالیاتی، حوزههای غیرقابل دسترس و دارندگان معافیت مالیاتی است، عملا عدالت مالیاتی را به انحراف کشاندهاند. بازیگران منتفع از این ۴حفره در حالی زمینهساز کاهش حجم مالیاتستانی شدهاند که عملا از بخش خصوصی شفاف یک بازنده بزرگ ساختهاند. این بخش که عموما بنگاههای کوچک، متوسط و تا حدی بزرگ خصوصی در سه بخش در فضای تولید، خدمات و کشاورزی را شامل میشود، مجبور است عمده منابع درآمدی دولت در بخش مالیاتستانی را تامین کند. موضوعی که نهایتا موجب میشود تا بخش خصوصی در مقایسه با بنگاههای خصولتی، عمومی، حاکمیتی و غیررسمی در موضع ضعف قرار بگیرد و برای تداوم فعالیت خود در اقتصاد ایران، هزینه بالاتری را بپردازد. مرور شواهد مختلف از اقتصاد ایران نشان میدهد روند مالیاتستانی از بخش شفاف اقتصاد ایران در سالهای اخیر پیوسته صعودی بوده اما این هزینه هرگز به بهبود کیفیت سیاستگذاری، ارتقای توان تنظیمگری و اجرا یا تسهیل مسیر رشد اقتصادی بنگاهها منجر نشده است. در این شرایط وقتی بنگاه شفاف بخش خصوصی هدف برنامههای مالیاتستانی قرار میگیرد و همزمان با سطح بیسابقهای از فشار از مسیرهای قیمتگذاری دستوری، فشارهای تحریم و FATF، دریافت مجوز واردات و صادرات، هزینههای تامین اجتماعی و بیمه، نقل و انتقال ارز و… روبهرو است، حاشیه سود بنگاه کاهش مییابد و انگیزه تولید رو به افول میرود. »
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.