قتل دردناک دانشجوی ۱۹ ساله / به گزارش شفقنا رسانه، «ناگهان پایان» تیتر روزنامه شرق است که در گزارشی به بررسی قتل دردناک امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران به دست اشرار پرداخت. یک فعال دانشجویی به این روزنامه گفت: «امیرمحمد خالقی دانشجوی ورودی ۱۴۰۲ رشته کسبوکار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران بود و برای ادامه تحصیل از خراسان جنوبی آمده بود. چهارشنبه بعدازظهر و پس از اتمام کلاسها برای بازگشت به خوابگاه از دانشکده خارج میشود که در پی حمله اشرار برای دزدی از او با چاقو زخمی میشود. او بعد از اینکه از گرفتن دزدها ناامید شده، به بیمارستان مراجعه کرده ولی به دلیل شدت جراحات و خونریزی جان خود را از دست میدهد. چندین سال است که بحث عدم امنیت اطراف کوی دانشگاه تهران مطرح است، اما تنها پیشنهاد عنوانشده نصب دوربین برای این اماکن است. این در حالی است که دوربین تنها ابزار کنترل است و میتوان با توسعه فضای شهری و ایجاد مغازه در اطراف امنیت این مکان را بالا برد. حالا بودن دوربین در بیمارستان هم جز ثبت لحظات مرگ دانشجوی ما کاری از پیش برد؟ دوربین تنها یک وسیله کنترل است».
«مواجهه با فشار حداکثری» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است که به تشریح ابعاد تحریمهای جدید آمریکا و مکانیزم مواجهه با آن پرداخت و نوشت:« حمید قنبری حقوقدان، تاکید میکند که تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران با بازگشت دونالد ترامپ به ریاستجمهوری، فشارهای اقتصادی را افزایش داده و صادرات نفت ایران را هدف گرفته است. این تحریمها که پیشتر در دوره ترامپ اعمال شده بودند، اکنون با سختگیری بیشتری اجرا میشوند. هدف اصلی آنها، کاهش درآمدهای ارزی ایران از طریق محدود کردن فروش نفت و نقل و انتقالات مالی است. در این میان، نقش چین بهعنوان خریدار اصلی نفت ایران بسیار حیاتی است؛ زیرا تحریمهای آمریکا را به رسمیت نمیشناسد. از نگاه قنبری، واشنگتن تلاش خواهد کرد تا با اعمال فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی، پکن را به کاهش خرید نفت از ایران ترغیب کند. از سوی دیگر، اروپا که همواره از برجام حمایت کرده، همچنان در تلاش برای حفظ تعادل میان ایران و آمریکا است. هرچند کشورهای اروپایی ابزارهای حقوقی مانند اینستکس را برای کاهش اثرات تحریمها طراحی کردهاند، اما این تلاشها موفقیت چندانی نداشته است. به گفته این کارشناس حقوق بینالملل، سیاستهای اقتصادی و امنیتی اروپا تحت تاثیر روابط با آمریکا و تحولات جهانی قرار دارد. روسیه، دیگر بازیگر کلیدی در این معادله، همزمان با تحریمهای غرب و جنگ اوکراین، در بازار خاکستری نفت به رقیب ایران تبدیل شده است. اگر تحریمهای روسیه کاهش یابد، ممکن است این کشور همکاریهای اقتصادی خود را با ایران بازنگری کند که میتواند بر صادرات نفت ایران تاثیر بگذارد. در نهایت، تحریمها هرچند فشار اقتصادی زیادی بر ایران وارد میکنند، اما نتوانستهاند صادرات نفت کشور را به صفر برسانند. ایران نیز به دنبال روشهای جدیدی برای دور زدن تحریمها از طریق همکاریهای منطقهای و بهرهگیری از رمزارزهاست.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.