آلودگی آبارس / به گزارش شفقنا رسانه، «آلودگی ارس، معمایی که با هر جواب پیچیدهتر میشود» تیتر روزنامه پیام ما است که در گزارشی تحقیقی به بررسی افزایش نگرانیها درباره آلودگی آب ارس و پیامدهای زیستمحیطی آن پرداخت و نوشت:«وزارت نیرو میخواهد آب رودخانه ارس را برای تأمین آب شرب شهر تبریز و شهرهای کوچک مسیر منتقل کند. آبی که خود وزارت نیرو، وزارت امور خارجه و کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی آلودگی آن به فلزات سنگین را تأیید میکنند. تنها نهادی که متولی پایش آلودگی آب است و در مورد این موضوع اظهارنظر نمیکند، سازمان حفاظت محیطزیست است. بااینحال، مطالعاتی از خود این سازمان وجود دارد که مؤید آلودگی بالای رودخانه به ۵۹ فلز سنگین است. حالا وزارت نیرو میگوید میخواهیم آب را از منطقهای غیرآلوده منتقل کنیم، اما نمیگوید کجا. سخنگوی صنعت آب ایران انتقال آب از بالادست ورود آلایندهها (بالادست سد خداآفرین) را تأیید میکند، اما نقطه دقیق آن را قید نمیکند. بهنظر میرسد بالادست منطقه آلوده بهدلیل ورود آلودگی در معادن مس کشور ارمنستان باید جایی در خارج از مرزهای ایران باشد. وزارت امور خارجه اعلام کرده است مذاکراتی با ارمنستان برای رفع آلودگی رودخانه ارس در جریان است. وزارت امور خارجه تأکید میکند با کشور ارمنستان در مورد رفع آلودگی مماشات ندارد، اما اطلاعی از تصمیم وزارت نیرو در مورد مکانیابی انتقال آب هم ندارد. مجلس بر موضوع مهمی تأکید میکند؛ اینکه سازمان حفاظت محیطزیست کشور بهرغم درخواست مجلس شورای اسلامی گزارشی از آخرین پایش آب ارس ارائه نداده است. برخی نمایندگان مجلس و رسانهها اعلام کردهاند تاکنون پاسخ شفافی از سازمان حفاظت محیطزیست در این زمینه دریافت نکردهاند. در کنار همه اینها، بیش از ۵۰ مطالعه دولتی و دانشگاهی وجود دارد که جزئیات آلودگی را هم بیان میکنند. حالا سه سؤال بزرگ در مورد طرح انتقال آب این رودخانه بهمنظور شرب وجود دارد. رودخانهای که اسناد میگویند بهدلیل استمرار ورود آلایندهها به آن، اکوسیستمش را آلوده کرده است و رد فلزات سنگین را میتوان را تا عضلات ماهیان ارس و همچنین، طول ۱۵۰ کیلومتر در خاک ایران نیز رصد کرد. سؤال نخست در برابر وزارت نیرو قرار میگیرد: منطقه دقیقی که قرار است آبی سالم از آن منتقل شود، کجاست؟ سؤال دوم در حوزه وظایف سازمان حفاظت محیطزیست است: «دلیل عدم انتشار شفاف وضعیت آلودگی آب این رودخانه چیست؟» و سؤال آخر متوجه وزارت امور خارجه است: «آیا با انتقال آب از خارج از مرزهای ایران، آنهم بر رودخانهای که معاهدهای بر آن ندارند، موافقت خواهد کرد؟»
«روز هراس در بورس» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است که در گزارشی به بررسی ریشههای هیجان منفی در بازار سهام پرداخت و نوشت:«غلبه هیجان منفی در بازار سهام، طی اولین روز معاملاتی هفته سبب شد تا شاخص کل بورس با افت بیش از ۲درصدی حمایت مهمی را از دست بدهد. این میزان نوسان روزانه، از ۱۴مرداد سال جاری تکرار نشده بود. همچنین خروج گسترده پول از بازار سهام و صندوقهای درآمد ثابت نیز، نشان از نوعی هراس در بازار سرمایه است. سیاست عرضه سکه، سبب شد تا پولها تمایلی به حضور در ابزارهای بورسی نداشته باشند. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز به کانال ۵هزار میلیارد تومان رسید. این میزان، کمترین مقدار از ۲۶آبان امسال است. ارزش دلاری بازار سهام و P/E بورس تهران نیز به پایینترین سطح سهماه اخیر نزدیک شده است. افزایش ریسکهای سیاسی و احتمال تشدید تحریمها موجب شده است خریداران رغبتی برای ورود به بازار ارزنده بورس نداشته باشند. این درحالی است که رونق بورس میتوانست برگ سبزی در کارنامه ۶ماهه دولت چهاردهم باشد.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.