به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، بیانیه هیئت داوران جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی توسط اردشیر صالح پور رئیس این هیئت به شرح زیر قرائت شد:
“شاهنامه فردوسی، این گنجینه بیبدیل، نه تنها بنمایه هویت ملی و فرهنگی ما، بلکه شناسنامه تمام عیار ملت ایران است. این اثر جاودان، دو گوهر گرانبها را برای ایرانیان به ارمغان آورده است: «زبان فارسی» و «فرهنگ غنی». این دو، ریشه درختی کهن و تنآور به نام تمدن ایرانی دارند.
فردوسی، آن حکیم فرزانه، فرهنگ، زبان و تاریخ حماسی ایرانیان را با خلق شاهنامه جاودانه ساخت و هویت ملی و تمدن ایرانی را در عرصه جهانی به نمایش گذاشت. شاهنامه، هزاران اندیشه گوناگون را در خود جای داده و ارزش آن، زنده کردن نام و نشان ایرانیان است. این اثر گرانسنگ، ما ایرانیها را به باور خویشتن میرساند؛ به اینکه خود را دارای هویتی مستقل و فرهنگی غنی بدانیم.
از جمله ویژگیهای ارزشمند شاهنامه، ایرانشناسی است. با مطالعه آن میتوان به گذشته فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایرانیان دست یافت. فن بیان و توصیف قوی و ایجاز در سخن، از شاهکارهای بینظیر فردوسی توسی است.
تصویرگریهای فردوسی در شاهنامه، معجزه کلمه و کلام، کلیدواژههای جذاب و اثربخش، مخاطبسنجی و ایراد سخن به اقتضای حال و مقام، از ویژگیهای زبان فردوسی است که با صدای بلند بیان میکند که «تو این را دروغ و فسانه مخوان.»
فردوسی روایتهای شاهنامه را برای سرگرمی محض تدوین نکرده است؛ او مفاهیم و مضامین اخلاقی، اجتماعی و تربیتی را در قالب روایت به مؤثرترین روش به ذهن خواننده انتقال میدهد؛ کدام اثر ادبی را سراغ داریم که این گونه تمامی هنرها را برای خلق در خود پوشش دهد؟
هدف از این جشنواره تخصصی، بازگو کردن درونمایههای ارزشمند شاهنامه است تا مدیران محترم فرهنگی کشور برای حمایت از تولید و نشر محتواهای مؤثر و جریانساز در معرفی و تقویت هویت ایرانیاسلامی، سیاستگذاری و برنامهریزی کنند تا ضمن پاسداشت و تقویت اصالت و هویت ایرانیاسلامی، کنشگری و میدانداری مردم در آفرینشها و فعالیتهای فرهنگی ایجاد گردد.
روایتهای حماسه ملی ایرانیان در شاهنامه فردوسی، و بسیاری دیگر از آثار ارزشمند، فاخر و ادبی ایران زمین، در انتظار یک سیاستگذاری و تنظیمگری فراگیر است تا نسل جوان جامعه، با این دستاوردهای ماندگار و پر ارزش ادبی خود، آشنا و از آن، بهرهمند گردند.
شایسته است مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بهرهگیری از این تولیدات ارزشمند، کاربست فناوریهای نوین را برای انتقال میراث ارزشمند ایرانی به مردم و به ویژه نسل جوان، پایهگذاری کنند.
امروزه استفاده از فضای مجازی به عنوان ابزار مؤثر برای انتقال مفاهیم ملی و هویتی در حوزه فرهنگسازی است. امید است این جشنواره به سبب دریافت و نشر آثار در فضای مجازی موجب بهبود ارزشها و باورهای نسل جوان در حوزه مؤلفههای هویتی آنان شود.
هیئت داوران جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی، ضمن تقدیر ویژه از حمایتهای ریاست محترم مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی جناب آقای مهندس سعید پورابوالقاسم و دبیران محترم جشنواره آقایان: محمود جعفری دهقی، علیرضا قیامتی، جمال رحمتی و خانم پریسا سیمینمهر و تمام شرکتکنندگان و تلاشگران عرصه فرهنگ و هنر ایران، توصیههای زیر را ارائه و پیشنهاد میکند:
۱. راهاندازی دبیرخانه دائمی جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی و برگزاری سالانه و منظم دورههای بعدی جشنواره
۲. آموزشمحور بودن جشنواره قبل و بعد از انتشار فراخوان
۳. چاپ و انتشار آثار منتخب بخش تصویرسازی و متون مکتوب جشنواره
۴. ایجاد بخش «مد و لباس ایرانی» در کنار بخشهای دیگر جشنواره
هیئت داوران جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی:
* داوود فتحعلی بیگی
* قطبالدین صادقی
* محمدحسین ناصربخت
* کمال طباطبایی
* اردشیر صالحپور
زمستان ۱۴۰۳”
منبع خبر:
مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی
/
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.