اثر بی ثباتی بر تولید ناخالص داخلی / به گزارش شفقنا رسانه، «قمار با مرگ برای زندگی» تیتر روزنامه اعتماد است و در گزارشی به بیان روایتی از کولبرهایی پرداخت که منتظر کولاکند تا از مرز بگذرند. این روزنامه نوشت: «از فروردین ۱۴۰۰ تا بهمن امسال، ۱۰ کولبر در مسیر کولبری شمالغرب از سرما یخ زدند و مردند که ادریس، هشتمین نفرشان بود. اما کولبرها فقط به دلیل یخزدگی نمیمیرند، کولبرها، با انفجار مین منهدم میشوند، طعمه رودخانه میشوند، تیر و گلوله، نفسشان را میبرد، قلبشان زیر سنگینی کول از تپش میافتد و خون بدنهای سقوطش کردهشان، دامن صخرهها را گلگون میکند. تلخی داستان این است که رونق کولبری در سراسر نوار مرزی شمالغرب، همین ایام است؛ ایامی که کولاک و بوران و توفان یخ، تمییز شب و روز را دشوار میکند بس که آسمان سیاه است ولی کولبرها تمام سال به انتظار همین ایامند؛ موعد کولاک و بوران و توفان یخ که بهترین زمان برای پنهان ماندن است؛ پنهان ماندن از دید مرزبانی که انگشتش روی ماشه خبردار است به سمت هرهدف متحرکی که بدون مجوز از مرز ایران وارد یا خارج شود.»
«سوخت سیاسی شوک اقتصادی» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است که در گزارشی به بررسی اثر بیثباتی بر تولید ناخالص داخلی پرداخت و نوشت: «رشد اقتصادی در پاییز امسال به کف ۴سال اخیر رسید. براساس اعلام مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی فصلی در پاییز امسال رقم ۱.۶درصد را ثبت کرده است که پایینترین میزان رشد فصلی از پاییز۱۳۹۹ محسوب میشود. به نظر میرسد ریسکهای سیاسی مهمترین عامل افت رشد اقتصادی در پاییز امسال باشد. همزمان، «دنیایاقتصاد» پژوهشی از صندوق بینالمللی پول را بررسی کرده است که به اثر بیثباتیها و ریسکهای سیاسی بر رشد اقتصادی میپردازد. بر اساس این پژوهش، بیثباتی سیاسی اثر منفی واضحی را بر رشد اقتصادی کشورها میگذارد. بررسی آمارهای مربوط به شاخص ثبات سیاسی بانک جهانی نیز نشان میدهد، از سال۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳، نمره ایران در این شاخص ۰.۷۷ واحد کاهش یافته و رتبه ایران از رده ۱۸۰جهان به ۱۹۴ در میان ۲۱۱کشور دنیا سقوط کرده است. با توجه به آنکه ریسکهای سیاسی در بلندمدت به ریسک اقتصادی تبدیل میشوند، به نظر میرسد با توجه به وضعیت فعلی، بهبود رشد در گرو ثبات سیاسی باشد.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.