واگذاری زمین به چین / این رسانهها که از زمان جنگ جهانی دوم در تلاش برای مبارزه با پروپاگاندای نازیها بودند، اکنون به ابزاری مهم برای مقابله با تبلیغات کشورهای اقتدارگرا، به ویژه چین، تبدیل شدهاند. کاهش فعالیتهای این رسانهها نه تنها ضربهای به آزادی مطبوعات بلکه به قدرت نرم ایالات متحده در سطح جهانی وارد کرده است.
در روزهای اخیر، بیش از ۱۳۰۰ کارمند صدای آمریکا در مرخصی قرار گرفتند و این کاهش فعالیت بخشی از تلاشهای ترامپ و ایلان ماسک برای کوچک کردن دولت فدرال بود. این تغییرات پس از آن صورت گرفت که ترامپ دستور داد کمکهای مالی به رسانههای زیرمجموعه آژانس رسانههای جهانی ایالات متحده (USAGM) قطع شود. این آژانس به پخش اخبار در بیش از ۵۰ زبان و کشورهای فاقد مطبوعات آزاد میپرداخت.
منتقدان میگویند این اقدام ترامپ باعث افزایش قدرت رسانههای دولتی چین و سایر کشورهای اقتدارگرا میشود و به نفع آنها تمام خواهد شد. برخی از سیاستمداران و فعالان حقوق بشری از این اقدام به شدت انتقاد کرده و آن را اشتباه استراتژیک در مقابله با چین دانستهاند. این کاهش فعالیتها در شرایطی رخ میدهد که چین میلیاردها دلار برای گسترش نفوذ خود در رسانهها و پیشبرد پروپاگاندای خود سرمایهگذاری کرده است.
در این میان، رادیو آسیای آزاد، که اطلاعات مهمی درباره اویغورها و سایر اقلیتها در چین منتشر میکرد، به ویژه در مورد نسلکشی اقلیت مسلمان اویغور، یکی از بزرگترین چالشها برای حکومت چین بود. گائو یو، فعال دموکراسی چین، از کاهش فعالیتهای این رسانهها ابراز تاسف کرده و گفته که مقامات چین بیش از همه از این رسانهها میترسند.
این تحولات به ویژه برای فعالان حقوق بشر و روزنامهنگاران در کشورهایی مانند چین، کره شمالی، و میانمار نگرانکننده است. مون مون میات، روزنامهنگار برمهای، یادآور میشود که صدای آمریکا در زمان کودتای ۲۰۲۱ میانمار، به بسیاری از مردم اطلاعات مهمی را رسانده و به نوعی چراغی در تاریکی برای آنها بوده است.
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.