سوگیری رسانه ای اغلب به دلیل استانداردها و هنجارهای خاص رسانهها ایجاد میشود که روزنامهنگاران باید از آنها پیروی کنند. این مسأله شامل مواردی مانند تمایل رسانههای ملی به ترجیح دادن چهرههای شناختهشده به جای صاحبان کسبوکارهای کمتر شناختهشده، یا عدم تمایل رسانههای محلی به پوشش اخبار افراد مشهور از سطح ملی است.
در این میان، یکی از مشکلات اساسی این است که مشتریان ممکن است تفاوتهای ظریف در کار روابط عمومی را درک نکنند. این معضل مشابه این است که فردی تماشای بازیهای پلیآف را تماشا کند و ببیند که همه تماسها به یک بازیکن خاص داده میشود. برای حل این مشکل، متخصصان روابط عمومی باید به مشتریان کمک کنند تا سوگیری رسانه ای را شناسایی کرده و روشهایی برای دور زدن این موانع پیدا کنند.
یکی از چالشهای بزرگ در این زمینه، فراهم کردن پوشش خبری برای مشتریانی است که تصور دارند تنها با ایجاد ارتباط با یک روزنامهنگار، میتوانند مقالهای ۲۰۰۰ کلمهای را در رسانهای که تنها ۸۰۰ کلمه محتوا میخواهد، منتشر کنند. همچنین رسانهها در برابر صداهای جدید و گویندگان ضعیف در پادکستها نیز ممکن است مقاوم باشند. متخصصان روابط عمومی باید این مسائل را به مشتریان توضیح دهند و به آنها بیاموزند که رسانهها به دنبال داستانهایی هستند که بتوانند توجه مخاطبان خود را جلب کنند.
برای مقابله با سوگیری رسانه ای، متخصصان روابط عمومی باید نشان دهند که روزنامهنگاران نیز مانند سایر افراد باید برای داستانهای عالی که منتشر میکنند، دستمزد بگیرند. این داستانها باید به راحتی قابل درک باشند و بهخوبی ارائه شوند. در این راستا، متخصصان روابط عمومی باید به مشتریان خود کمک کنند تا بفهمند که چگونه میتوانند به نیازهای رسانهها پاسخ دهند و داستانهایی را ارائه دهند که با علایق و اولویتهای روزنامهنگاران و سردبیران همسو باشد.
بسیاری از رسانهها نیز برای جذب مخاطبان و تبلیغات نیاز دارند که سوگیریهای خاص خود را اعمال کنند. این سوگیری رسانه ای میتواند شامل تمایل به ارائه خبرهای مرتبط با گروههای خاص یا پرداختن به موضوعاتی باشد که مخاطبان بیشتری دارند. برای مثال، برخی از روزنامهنگاران ممکن است به موضوعات فکری و رهبری اندیشه علاقهمند باشند، در حالی که دیگران ممکن است از مطالب بیش از حد مثبت که به نظر تبلیغاتی میآید، اجتناب کنند.
برای کمک به مشتریان در عبور از سوگیری رسانه ای، متخصصان روابط عمومی باید با صداقت کامل با رسانهها همکاری کنند. آنها باید به مشتریان نشان دهند که رسانهها به دنبال داستانهایی هستند که میتوانند مخاطبان زیادی جذب کنند و در عین حال با موضوعات خاصی که مورد توجه رسانهها قرار دارند، همخوانی داشته باشند. در این فرآیند، مهم است که متخصصان روابط عمومی بتوانند با مشتریان ارتباط برقرار کنند و انتظارات آنها را مدیریت کنند تا در طول کمپینهای رسانهای بتوانند بهترین نتایج را کسب کنند.
برای ایجاد یک میدان نبرد جدید در روابط عمومی، باید طرحهایی آماده کرد که در آنها بازی به نفع مشتریان باشد. با ایجاد ارتباطات قوی و برقراری تعاملات مثبت با رسانهها، متخصصان روابط عمومی میتوانند به مشتریان کمک کنند تا از سوگیری رسانه ای عبور کنند و پوشش خبری مطلوبی برای آنها ایجاد کنند.
منبع خبر:
شارا
/ تأثیر سوگیری رسانهای بر پوشش خبری و راهکارهای مقابله
با آن در روابط عمومی
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.