ویترین روزنامه ها / به گزارش شفقنا رسانه، «بدون پلاک و کارت شناسایی در میدان مین» تیتر روزنامه اعتماد است که در گزارشی به بیان روایتی از تخریبچیهایی پرداخت که هنوز به عنوان «کارگر فنی» قرارداد موقت امضا میکنند. این روزنامه نوشت: «مرداد ۱۳۶۷، جنگ ایران و عراق تمام شد ولی هنوز صدها تخریبچی از دل زمینهای ۵ استان مرزی کشور، مینهای باقیمانده از جنگ بیرون میکشند. این تخریبچیها، حقوق کمتر از مزد مستحقشان میگیرند. این تخریبچیها متخصص خنثی کردن انواع گلوله و مینهای ضد تانک و ضد نفرند ولی در قراردادهای موقتشان عنوان «کارگر فنی» ثبت میشود. این تخریبچیها، با هر اعتراض به وضعیت شغلیشان، اخراج میشوند، بنابراین، اصلا اعتراض نمیکنند. این تخریبچیها، نه پلاک دارند و نه کارت شناسایی، بنابراین اگر در زمان خنثی کردن یک گلوله خمپاره یا مین ضدنفر، خمپاره و مین منفجر شد و تخریبچی را تکه تکه کرد، غیر از شهادت عینی دوستانش، سندی از حضور او در محل انفجار وجود ندارد…»
«نجات از شهرهای داغ و آسمانهای خاکستری» تیتر روزنامه پیام ما است که در گفتگو با یک کارشناس معماری و طراح شهری در آلمان به چگونگی کاهش اثرات جزایر گرمایی در کلانشهرها پرداخت و نوشت: «در حقیقت جزایر گرمایی شهری، پدیدهای است که در محیطهای شهری و به دلیل وجود ساختمانها، خیابانهای آسفالتشده، کمبود فضای سبز و … اتفاق میافتد. ما در فضاهای شهری، بخشی را داریم که به فضاهای شهری مهروموم شده معروفاند. یعنی فضاهایی که به طور کامل با مصالح شهری پوشش داده شدهاند و نفوذپذیر نیستند. حالا کمبود فضای سبز هم باعث میشود تا دمای این شهرها بالاتر از حومه اطراف خود و مناطق روستایی باشند. این امر باعث ایجاد پدیده جزایر گرمای شهری میشود که گنبدی از هوای گرم را در بالای شهرها ایجاد میکند. این فضا بهخصوص در جاهایی که تراکم شهری بالا است یا از مصالح رنگ تیره در نمای آنها استفاده شده است و فضای سبز کمتری دارند، بیشتر ایجاد میشود. این جزایر گرمایی شهری در مناطق مختلف و به شکلهای مختلف در بالای شهرها تشکیل میشوند. همانطور که گفتم مصالح شهری که رنگ تیرهتر و میزان بازتابندگی کمتری دارند و نور خورشید را بیشتر به خود جذب میکنند، باعث ایجاد گرمای بیشتری در فضای شهری میشوند. به همین دلیل، مصالح ساختمانی باید از رنگهای روشن و سطح صیقلی شده باشند که بتوانند انرژی خورشیدی را بلافاصله به فضای خارج از ساختمان منعکس کنند. وقتی رنگ آنها تیره باشند و سطح هموار و صیقلی شده نداشته باشند، انرژی خورشیدی و انرژی گرمایی را در طول روز جذب میکنند و در طول شب به محیط اطراف خود میدهند.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.