پس از ورود مجدد به دفتر ریاست جمهوری، دونالد ترامپ وعده داد که کشورهای خارجی را با وضع تعرفه و مالیات به نفع شهروندان آمریکایی غنی خواهد کرد. اما این همانطور که او تصور میکند، عمل نمیکند.
در سخنرانی دومین دوره ریاست جمهوری خود، ترامپ از داخل روتوندا (گنبد) کنگره ایالات متحده، وعده عصر طلایی برای آمریکا را داد و بار دیگر به وعدههای تبلیغاتی خود اشاره کرد که دیگر اجازه نخواهند داد آمریکا “مورد سوءاستفاده” قرار گیرد. همانطور که در دوره اول او نیز مشاهده شد، ترامپ سیاستهای تجاری را بهعنوان ابزاری کلیدی برای تحقق این اهداف میداند.
متاسفانه او همچنان درک اشتباهی از نحوه عملکرد تعرفهها دارد. هر تعرفه جدیدی که دولت ترامپ وضع کند همانند سایر تعرفهها عمل خواهد کرد: این تعرفهها ثروت مصرفکنندگان و کسبوکارهای آمریکایی را به سمت خزانهداری ایالات متحده منتقل میکنند. این همان کاری است که افزایش مالیاتها انجام میدهند، حتی زمانی که توسط یک رئیسجمهور جمهوریخواه پیشنهاد و توسط جمعی از قانونگذاران جمهوریخواه، اهداکنندگان و مقامات دولت او تشویق میشود.
تحقیقات مختلف نشان داده است که تعرفههایی که ترامپ در دوران نخست خود اعمال کرد، تقریبا بهطور کامل توسط مصرفکنندگان و کسبوکارهای آمریکایی پرداخت شده است. کمیسیون تجارت بینالمللی ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ نتیجه گرفت که “شرکتها و مصرفکنندگان آمریکایی تقریباً تمام هزینههای این تعرفهها را پرداخت کردند زیرا قیمتهای واردات با همان نرخ تعرفهها افزایش یافت.” این یافتهها همانطور که اقتصاددانها پیشبینی کرده بودند، واقعیت دارند و جای بحث زیادی در این زمینه باقی نمیماند. در عمل و تئوری، تعرفهها توسط آمریکاییها پرداخت میشود.
تغییری که ترامپ اینبار پیشنهاد کرده، ایجاد “سرویس درآمد خارجی” جدیدی است که مسئول جمعآوری درآمد تعرفهها خواهد بود. اگرچه جزئیات دقیق این نهاد هنوز مشخص نیست، اما بهتر است این موضوع را یک حرکت روابط عمومی بیشتر بدانیم تا یک تغییر سیاستی واقعی. در واقع، سازمانی دولتی قبلاً مسئول جمعآوری تعرفهها است و این همان “گمرک”؛ اداره گمرک و محافظت مرزی ایالات متحده آمریکا است. تغییر نام هیچ تغییری در نحوه انجام تراکنشها ایجاد نخواهد کرد.
این تغییر به وضوح نشان میدهد که ترامپ (یا مشاورانش حداقل) به لزوم فروش پر سر و صدای ایده نادرست مبنی بر اینکه شرکتهای خارجی یا کشورهای دیگر به نحوی تعرفهها را میپردازند، پی برده است.
این موضوع بهوضوح در سخنان پیتر ناوارو، مشاور تجاری ترامپ، دیده میشود که گفته است: “تعرفهها کاهش مالیات برای آمریکاییها هستند.” این ادعا به هیچ وجه درست نیست، همانطور که وعده ناوارو مبنی بر اینکه هیچ کشوری به تعرفههای ترامپ در دوران نخست واکنش نشان نخواهد داد، نادرست بود.اما دوباره شاهد این نوع ادعا جدید هستیم. دولت ترامپ دریافته است که مردم آمریکا کاهش مالیات را میپسندند، پس چرا اینطور وانمود نکنند که تعرفهها کاهش مالیات هستند، حتی زمانی که این کاملاً برخلاف واقعیت است؟
این حرکت، بهطور منصفانه، جنبه سیاستی هم دارد. در حالی که کنگره درباره انقضای کاهش مالیاتهای سال ۲۰۱۷ بحث میکند، دولت ترامپ در تلاش است تا از درآمد تعرفهها برای جبران تمدید این کاهشهای مالیاتی استفاده کند. هنوز مشخص نیست که آیا کنگره با این طرح موافقت خواهد کرد یا نه، اما حتی اگر موافقت کند، این بیشتر یک جابجایی مالیاتی است تا کاهش واقعی مالیات.
در مورد تعرفهها، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ترامپ ممکن است از وعده انتخاباتی خود مبنی بر اعمال ۲۰ درصد مالیات واردات بر تمام کالاها صرفنظر کند. روزنامه والاستریت ژورنال صبح روز دوشنبه گزارش داد که ترامپ “برنامه دارد یادداشتی صادر کند که از آژانسهای فدرال بخواهد سیاستهای تجاری و روابط اقتصادی با چین و همسایگان آمریکای شمالی را ارزیابی کنند”، اما در روز اول ورود به دفتر هیچ تعرفه جدیدی اعمال نخواهد شد.
امیدواریم که این ارزیابیها، اقتصادی و منطقی باشند در غیر این صورت، مردم آمریکا با یک افزایش مالیاتی عظیم روبهرو خواهند شد. بنیاد مالیات پیشبینی میکند که یک تعرفه جهانی ۱۰ درصدی، مالیاتها را بر خانوارهای آمریکایی بهطور سالانه $۱,۲۵۳ دلار افزایش میدهد و یک تعرفه ۲۰ درصدی، این افزایش را به $۲,۰۴۵ دلار میرساند. در همین حال، دفتر بودجه کنگره پیشبینی میکند که طرحهای ترامپ طی ۱۰ سال $۲.۷ تریلیون دلار هزینه داشته باشد و تولید اقتصادی کشور را کاهش دهد.
و این مالیاتها در نهایت بهطور کامل توسط آمریکاییها پرداخت خواهد شد، فارغ از اینکه رئیسجمهور چه میگوید.
منبع خبر:
شارا
/ طرح جدید ترامپ: حرکت روابط عمومی بدون تغییر در
تعرفهها
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.