شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || روابط عمومی برای سازمان ها و دستگاه همانند قلب در بدن انسان است. قلب از طریق شریان های حیاتی خون تازه را به قسمت های مختلف بدن منتقل می کند. روابط عمومی در دستگاه ها همین نقش را ایفا می کند و هر لحظه تلاش می کند تا اخبار و اطلاعات تازه را به مجموعه ای که در آن کار می کند منتقل نموده و مخزن اطلاعات و معلومات آنان را بروز نماید. بیهوده نیست که برخی از اندیشمندان عرصه روابط عمومی می گویند:« فرود و فراز سازمان ها بستگی به نوع نگاه و شیوه عملکرد روابط عمومی ها دارد».
روابط عمومی عرصه بازیگری است، یعنی اینکه افرادی که در روابط عمومی کار می کنند مانند بازیگرانی هستند که هر لحظه باید آماده بازی در نقش، موقعیت و میدان جدیدی باشند. این نقش را مطالبات جامعه و مخاطبان برای روابط عمومی ها تعیین می کنند بنابراین روابط عمومی هنر کار کردن با همه افرادی از هر طیف و دستهای است و مانند آب است که وقتی جریان مییابد براحتی راه خود را پیدا میکند و موانع و محدودیتها را برطرف کرده و به راه خود ادامه میدهد.
فردی که کوه را از میان برمی دارد، کسی است که اول سنگریزه ها را بر داشته است برای کار در عرصه روابط عمومی اول باید موانع و محدودیت های جود را رفع کرد و بعد از آن سراغ پاسخگویی و ایجاد پل های ارتباطی با مخاطبان برود. روابط عمومی که در سازمان و یا دستگاه خود دست و پایش بسته است نمی تواند کمکی به پر کردن چاله و چوله راه های ارتباطی مخاطبان با سازمان و یا دستگاهش کند چون خودش در بند ملاحظات سازمانش گرفتار است.
روابط عمومی همیشه در هر شرایطی واقع نگر، ریز بین و حساس به مسائل سازمان است. هیچگاه بخشی از رویداد و واقعیت را به عنوان کل آن تصور نمیکند بلکه کل رویداد و واقعیت را می بیند و برای مواجه با آن راه حل و استراتژی مناسب پیش بینی می کند و به قول معروف از آهسته و با برنامه و استرتژی رفتن نباید ترسید بلکه باید از ایستا بودن و خمودی ترسید چون مهمتر از سرعت، ادامه دادن به مسیر با هدف و برنامه منظم و منسجم است.
روابط عمومیها در بر خورد با مسائل و رویدادهایی که اتفاق می افتد باید همانند آب باشند، چگونه آب راه خود را در هر شرایط پیدا می کند؟ روابط عمومی نیز باید در هر شرایطی راه خود را برای تنویر افکار عمومی پیدا کند و به نوعی مخاطبان باید احساس کنند در سازمان یک حامی و همراه دارند که در مواقع مختلف می توانند به آنها تکیه کنند.
وقتی کسی درباره سازمان نقد و یا مطلبی بیان میکند کاری نکنیم که به یک منتقد تمام عیار(نه منتقد آگاه و سازنده) برای سازمان تبدیل شود بلکه با استفاده از روش های متقاعد سازی او را نسبت به کارکردها و جایگاه سازمان آگاه کنیم، فردی که از کارکردها و نقش های یک سازمان آگاه است معمولا انتقادهایش علمی، کار ساز و مشکل گشا برای سازمان است.
روابط عمومی کاری فنی و حرفه ای است
مدیریت روابط عمومی؛ کاری بسیار سخت، طاقت فرسا، فنی و در یک کلام «کار هر کسی» نیست، چون ایجاد ارتباط و تعامل با افرادی که هر کدام دارای دیدگاه، ایده، طرز نگاه، منش و… مخصوص خود هستند، کاری بسیار سخت، زمان بر و طاقت فرساست لذا قانع کردن و راضی نگهداشتن آنان نیازمند تجربه، تخصص، مهارت، مخاطب شناسی، برنامه و استراتژی مناسب و از همه مهم تر شناخت کامل سازمان و دستگاه مربوطه است لذا روابط عمومی همیشه در متن جریانات و مدیریت سازمان ها و دستگاه ها قرار دارد و نباید در حاشیه قرار گیرد چون در حاشیه نگهداشتن آن بزرگترین ضربه و خیانت به سازمان و دستگاه است.
روابط شغلی پر استرس، هنر مردمداری، ایجاد ارتباط موثر و تاثیرگذار با مردم و تسلط بر شیوههای گفتوگو و تعامل با دیگران است.
هر کسی نمیتواند بدون داشتن تخصص و تجربه کار در این حوزه، مسئولیت آن را به عهده بگیرد، برای کار در روابط عمومی باید پلههای نردبان آن را طی کرد (کارشناس، کارشناس مسئول، رئیس گروه و.. .) روابط عمومی دروازه ارتباط با مردم، مدعیالعموم و حامی آنها و سخنگوی دستگاه است، آمیختن اینها با همدیگر هنر و کار هر کسی نیست.
در واقع روابط عمومی برای یک دستگاه به منزله مغز متفکری است که تمام ایدهها، خلاقیتها، هنر و دانشی که دستگاه نیاز دارد تا بتواند به درستی با مخاطب ارتباط موثر، تاثیرگذار و اثربخش برقرار کند، در خود دارد.
بنابراین برای کار در روابط عمومی باید کسی انتخاب شود که دانش، تخصص، تجربه و در واقع یک هنرمند تمام عیار در همه زمینهها باشد، نمیتوان فقط به خاطر رفع تکلیف هر کسی را در این پست نشاند، آن هم روابط عمومی که با گستره وسیعی از آدمهایی سروکار دارد که هر کدام از آنها دارای ایده و دیدگاه مخصوص و ویژه خود در زمینههای مختلف است، برای هدایت و راهبری افکار عمومی باید با استراتژی و برنامه عملیاتی مشخص و معین وارد عمل شد، روابط عمومی قاعده و قانون ویژه خود دارد، نمیتوان دیمی و باری به هر جهت آن را مدیریت کرد.
اصول طلایی کار عمومی سازمانها
پایه اصلی کار روابط عمومی، ۵ اصل طلایی انسانی یعنی اعتماد، اعتقاد، اطمینان، صداقت و شهامت است که شکل و بینان اولیه آن توسط روابط عمومی سازمانها پی ریزی می شود در اصل بنیان و راه اصلی ارتباط دو طرفه با مخاطبان و مجریان را روابط عمومی ها می سازند حال این راه چگونه باید ساخته شود ؟از چه موادی باید ساخته شود؟ چگونه از آن استفاده شود ؟و… بستگی به میزان مهارت، برنامه ریزی و استراتژی روابط عمومی ها دارد.
توجه به دیدگاهها، ایده ها و افکار مخاطبان؛ زیربنایی ترین کار روابط عمومی هاست، شناخت از توانمندی و میزان آگاهی مخاطبان، مسیرهای مناسبی را طراحی و پیش بینی می کنند، در این مسیرها هوشمندانه از گذاره هایی برای معرفی خدمات و دستاوردهای سازمان استفاده می کنند و افکار مخاطبان را به طور نامحسوس تحت تاثیر قرار داده و به سوی آنها هدایت می کنند.
کار روابط عمومی، برداشتن موانع و هموار کردن راه های دسترسی به سازمان است تا مخاطب احساس کند پیشنهادها و دیدگاهها و نظرات او در سازمان تاثیرگذار و بکار گرفته می شود و در اصل ساختن جاده ای با استفاده از دیدگاهها و پیشنهادهای مخاطبان است و بزرگترین مزیت راه شفافیت و برداشتن سرعت گیرها و موانع جریان سیال اطلاعات دو جانبه هم از طرف مخاطبان و هم از طرف سازمانهاست.
عمومی روابط عمومی برای مخاطب حکم یک بازار دارد، روابط عمومی بازار پیام است که به مخاطب متناسب با سلیقه خود حق انتخاب می دهد که وقتی وارد آن می شود بتواند هر نوع کالایی که دوست دارد انتخاب کند.
نوع نگاه به موضوعات مختلف در روابط عمومی متفاوت است
نگاه به موضوعات در روابط عمومی با نگاه دیگران تفاوت اساسی دارد چون این یک نگاه معمولی نیست، نگاه روابط عمومی به مسائل مانند نگاه عقابی است برای شکار در یک لحظه و موقعیت مناسب، بنابراین یکی دیگر از کارکردهای روابط عمومی، روابط عمومی گتف و گوگر است که بدنبال گفت و گو تعامل با مخاطبان است تا آنها با زوایای وجود سازمان آشنایی بیشتری پیدا کنند برای مشارکت در طرح های و برنامه های سازمان.
اغلب در کنار تغییر نقشها، کارکردها و پیشرفتهای جهانی در زمینه اطلاعات و فناوری های ارتباطات ، روابط عمومی تکامل مییابد و به سازمان و مردم کمک می کند تا ارتباط موثر و سازگاری با یکدیگر داشته باشند و بطورکلی روابط عمومی یک فرآیند ارتباطی استراتژیک است که روابط سودمند متقابلی را بین سازمان ها و مردم ایجاد می کند و در هسته خود، در مورد تأثیرگذاری، درگیر کردن و ایجاد رابطه با مخاطبان کلیدی در بسترهای متعدد به منظور شکل دادن و چارچوب بندی درک عمومی از یک سازمان است.
روابطعمومی، متمایز از سایر رشتههاست
روابط عمومی اساسا وجهه، برند و شهرت عمومی یک سازمان را مدیریت می کند. به سازمان کمک می کند تا با مردم و مخاطبان ارتباط موثر و اثربخش برقرار کند و یک رشته و حرفه متمایز از سایر مشاغل است، اما ویژگی های مشترکی با چندین تخصص مختلف مانند بازاریابی، ارتباطات، تبلیغات و غیره دارد. اگرچه مسئولیت در این زمینه ها ممکن است مشابه باشند، جنبه های خاصی از روابط عمومی وجود دارد که آن را متمایز و به یک صنعت منحصر به فرد تبدیل می کند.
روابط عمومی ها سعی می کنند بر درک عمومی از برند، شهرت یا تصویر مخاطب خود تأثیر بگذارند و برخلاف تبلیغکنندگان، روابط عمومی برای ترویج گفتگوی مثبت و متقاعد کردن مخاطبان در مورد سازمان خود پولی نمیپردازند. روابط عمومی ها برای رسیدن به این اهداف، خود از ابزارهایی از جمله: ارسال پیام و مشارکت در رسانه های اجتماعی، گفت و گو با مخاطبان، مدیریت بحران، برگزاری همایش ها، وبینارها و…، شبکه سازی، نوشتن و انتشار بیانیه های مطبوعاتی و غیره استفاده می کنند.
تاکتیکها و روشهای دقیقی که یک روابط عمومی استفاده میکند بسته به سازمان و مخاطب، موقعیت، شرایط، اهداف و نیازهای آنان متفاوت است. با این حال، تقریباً در همه موارد، متخصصان روابط عمومی تلاش میکنند تا جذابیت سازمان خود را به حداکثر برسانند و در عین حال تأثیرات نقدها و دیدگاه های منفی که توسط رسانه ها و فضای مجازی ارائه می شود را به حداقل برسانند.
حساسیت کار اطلاعرسانی و روابط عمومی
اطلاع رسانی برای مخاطبان و جامعه ای که از سطح آگاهی و دانش مناسب برخودار است به خاطر وجود افراد مختلف با ایدهها و تفکرات متفاوت، مشکلترین کار روابط عمومی هاست چون پاسخگویی به نیازهای آنان و راضی نگهداشتن این قشر عظیم انسانی کاری بس دشوار، مشکل و طاقت فرساست. بنابراین فراهمکردن زمینه مشارکت همه جانبه مخاطبان به منظور افزایش کارآیی و کارآمدی سازمان امری دشوار و تا حدودی غیرممکن است که جز به مدد اطلاعرسانی، همت، تلاش، پشتیبانی مسئولان و کارگزاران روابط عمومی سازمانها امکانپذیر نخواهد بود.
فقدان نگرش علمی و تخصصی به روابط عمومی از سوی برخی مدیران سازمانها و دستگاه ها، بیانگر آن است که آنان هنوز حساسیت نقش و تاثیرگذاری روابط عمومی در مراودات اجتماعی درک نکرده و نتوانسته اند در سیر تاریخی و تکاملی خود از مرحله فلسفه روابط عمومی گذر کنند “در یک مقطع خیلی کوتاه روابط عمومی گامهای موثری برای ورود به عرصه استفاده از فنون و روشهای نوین اطلاعرسانی و روز دنیا برداشت که آن هم توسط برخی از مدیران در نطفه خفه شد”؛ از این رو اگر نگرش برخی از مسئولان سازمانها به روابط عمومی نگرشی علمی نباشد جای تعجب و شگفتی نخواهد داشت و از سوی دیگر بیاعتقادی به ضرورت تخصص در واحدهای روابط عمومی روی دیگر همین سکه است و امری کاملاً طبیعی به نظر میرسد زیرا متاسفانه بعضی از نگرشها به روابط عمومی از روی احساس نیاز عینی و واقعی و علمی به آن نیست بلکه از روی اغراض سیاسی، شخصی و… میباشد.
ایجاد تعادل و توازن در مولفه های داخل و خارج از سازمان
ایجاد تعادل و توازن بین مولفههای داخل و خارج یک مجموعه از وظایف روابط عمومیها و سخنگوی دستگاهها است. اگر یک سازمان یا نهاد را به عنوان یک سیستم در نظر بگیریم، هر اندازه که تلاش شود این سیستم باز باشد با دنیای بیرون تبادل تجربیات و اطلاعات داشته باشد، ادامه حیات آن تضمین شده است و هر چه سیستم بسته باشد آنتروپی آن افزایش یافته و سیستم زودتر به مرحله پایانی خود میرسد و اگر سیستم باز باشد، آنتروپی را به بیرون محیط خود صادر کرده و امکان ادامه حیات آن مهیا میشود لذا دستگاهها برای اطلاع رسانی موثر و مفید باید به صورت مستقل و باز عمل کرده و امکان تبادل اطلاعات و جریان چند سویه اطلاعات در مجموعه و محیط بیرون از آن را فراهم کنند.
امروز در دنیایی زندگی میکنیم که در مقابل حجم انبوه و وسیعی از اطلاعات قرار داریم که از آن تحت عنوان انقلاب صنعتی چهارم(در حال ورود به انقلاب پنجم یا صنعت ۵.۰ یا IR 5 هستیم که در آن انسان برای تصمیم گیری های بهتر و آگاهانه تر از تجهیزات بیشتری برخوردار خواهد بود) نام برده میشود. اگر در چنین روزگاری تبادل اطلاعات بدون کنترل، دقت و سرعت لازم صورت گیرد، میتواند انرژی و وقت سازمان را هدر دهد و برای آنکه بتوانیم اطلاعات را بهینهسازی کنیم باید سیستم هدایت اطلاعات از جمله روابط عمومی و سخنگوهای با تجربه و متخصص را به کار گیریم و سعی کنیم تدابیری بیاندیشیم تا اطلاعاتی وارد سیستم شود که برای رشد و ارتقای سازمان مفید بوده و اطلاعاتی از مجموعه خارج شود که موجب ضربهزدن به مجموعه نشود. بنابراین وجود سخنگو و روابط عمومی مقتدر و کاردان اینجا نمود پیدا میکند.
محدود نکردن روابط عمومی ها
روابط عمومیها در امر اطلاعرسانی باید فراتر از چارت و ساختار سازمانی افراد و روشها نقش ایفا کنند نباید کاری کنیم تا خلاقیت و پویایی افراد در چارتهای سازمانی زندانی شود، باید اجازه پیشرفت و بروز خلاقیت را به دست اندرکاران روابط عمومیها با استفاده از نرمافزاریهای نوین اطلاعیابی و اطلاع رسانی را بدهیم و آنها را برای استفاده از نرمافزارهای نوین آماده نموده و اعتقاد پیدا کنیم که جهان امروز، جهان جنگ مغزها و استفاده درست و بهینه از فرصتهاست نه تکیه بر طرحها و خلاقیتهای بیخاصیت و پژمرده گذشته.
شبکههای اجتماعی(فضای مجازی) و روابط عمومیها
اکنون فضای مجازی یکی دیگر از جنبه های روابط عمومی مدرن است که یک دنیای جدید در حوزه پیام و ارتباطات تعاملی شکل داده است که نیازمند تکنیک، تخصص و روابط عمومی مخصوص خود است تا بتواند کاربران خود را هدایت و راهبری نماید.
در فضای مجازی با واقعیت مجهول مواجه هستیم، در این فضای تحریف جای حقیقت را گرفته و فضای شبکه ها و انسان های به هم پیوسته است، زنجیره ای که به محض دریافت پیام می توانند نقش فرستنده پیام را برای بازوهای دیگر ایفا کنند.
روابط عمومی ها در این فضا می توانند برای اجرای برنامه ها و طرح های خود انواع وبینارهای ارتباطی، تبلیغاتی، ارتقا و اطلاع رسانی خدمات، دستاوردها و فعالیت های سازمان خود بهره ببرند.
در دنیای مجازی، واقعیت به شدت در معرض خطر تحریف است که بودریار فرانسوی با طرح نظریه واقعیت مجهول از آن نام می برد. براساس این نظریه، فناوری واقعیت را تحریف و آن را آن گونه که می خواهد بازنمایی می کند و این موضوع به ویژه در امر اطلاع یابی، اطلاع رسانی و … بسیار موثر و تاثیرگذار است.
حضور در این فضا برای روابط عمومی ها بدون مشکل و چالش نیست، رفتن از فضای واقعی به فضای مجازی با قواعد خاص آن فضا، روابط عمومی را دچار چالش دوگانگی با محیط می کند.
در عصر حاضر استفاده از رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی و به ویژه فناوری های نوین در حوزه روابط عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که مخاطبان امروز با گذشته از لحاظ سطح آگاهی و دانش بسیار متفاوتند و عدم توجه به نیازها و راه های ارتباطی آنها باعث کاهش اقبال و خدشه دار شدن برند و هویت سازمانی خواهد شد. در چند سال اخیر تلفن های همراه هوشمند و شبکه های اجتماعی مجازی مبتنی بر آن به عنوان پدیده مهم و نوظهور قرن ۲۱ نوید بخش دنیایی جدید در عرصه ارتباطات انسانی شده است چرا که روزانه میلیون ها نفر از انسان ها در سراسر دنیا از این شبکه ها استفاده می نمایند و هر روز بر تعداد آمار کاربران آن نیز افزوده می شود.
یافته های پژوهش«کارکردهای شبکه های اجتماعی مجازی در روابط عمومی هوشمند» نشان داد شبکه های اجتماعی مجازی دارای کارکردهای مفید و موثری است که با استفاده از آن می توان تحقق یک روابط عمومی هوشمند را تسهیل نمود(عباس زمانی، سال ۱۳۹۶) .
شبکههای اجتماعی برای روابط عمومیها فرصتهای بی نظیری را به وجود آورده اند. مدیریت فضای مجازی و اجتماعات مجازی از رویکردهای جدیدی است که در روابط عمومی ها به شدت پر رنگ شده است و جدیداً یکی از وظایف روابط عمومیها در کنار سایر وظایفشان شبکهسازی و مدیریت آنهاست چون تنویر افکار عمومی برای همراهی و همگرایی با تغییر و تحولات سازمانها و مشارکت آنان در برآوردن اهداف سازمان، مهم ترین وظایف روابط عمومی دستگاه است.
شبکههای اجتماعی پرچمدار بسیاری از وقایع هستند. همین گسترش و روند سریع پیشرفت آنها بسیاری از موضوعات را تحتالشعاع قرارداده است. یکی از این موضوعات روابط عمومی مدرن است و شرایط به گونهای پیش رفته که نمیتوان نقش شبکه های اجتماعی در روابط عمومی را انکار کرد.
روابط عمومی و فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی
روابط عمومی برای آنکه بتواند همگام با مخاطبـان سازمان حرکت و نوآوری و فعالیت داشته باشد، ملزم به تجهیز شدن به آخرین یافته هـا و روش هـای نـوین ارتبـاطی و اطلاعاتی و نیز زبان روز مخاطبان است. در این میان تکنولوژی به شدت بر روابـط عمـومی تـأثیر گذاشـته اسـت .
امروزه در سایه فناوری های جدید(هوش مصنوعی)، روابط عمومی، به عنوان یکی از عرصه های تحول در ارتباطات سازمان ها و تعاملات بین المللی شانخته می شود. تکنولوژی، امکانات ارتباطی جدیدی را به روی آن گشوده و کارشناس حرفه ای روابط عمومی مدام با تضـادهای عمـده ای درگیر است که حداقل بخشی از این پیشرفتها و تحولات در روابط عمومی مرهون نیروهـای اجتمـاعی و پیشـرفت تکنولوژیک است(دکتر محمد سلطانی فر، سال ۱۳۹۳).
روابط عمومی و مدیریت بحران
مدیریت بحران سازمان کاری سخت، تخصصی و از عهده هر کسی بر نمی آید، البته بحران همیشه هم بد نیست برخی اوقات بحران خود یک فرصت است برای آشنایی بیشتر مخاطب با کارکردهای سازمان، بحران گاهی اوقات تبدیل می شود به کلیدی برای باز کردن درب جدیدی بر روی سازمانها.
وقتی اتفاقی برای سازمان می افتد، هویت سازمان را تهدید می کند، زمان مدیریت بحران فرا رسیده است. این می تواند به دلیل فراخوان محصول، اتهامات بدرفتاری با کارمند یا مشتری، اشتباه مدیر یا کارمند، یا هر نوع رسوایی دیگری باشد. علت هر چه باشد، کنترل آسیب می تواند برای موفقیت آینده سازمان شما ضروری باشد.
روابط عمومی می تواند به چرخش موضوع و تغییر روایت تهدید و به کاهش بحران کمک کند. تأخیر یا اشتباه می تواند به سازمان آسیب بیشتری وارد کند، بنابراین واکنش سریع و صحیح کلید مدیریت بحران است.
وظایف سازمان در قبال روابط عمومی
مهم ترین وظیفه سازمانها در قبال روابط عمومی ها، تامین بودجه مناسب، تامین نیروی انسانی متخصص، تامین تجهیزات و امکانات اطلاعاتی و ارتباطاتی لازم و… از جمله آنهاست که می تواند یک روابط عمومی را برای پاسخگویی و استفاده از فرصت ها و مقابله با تهدیدات درونی و بیرونی سازمان آماده کند.
روابط عمومی مشاور ارشد و امین مدیریت سازمان برای اجرای برنامه ها و طرح های خود است که می تواند راه را برای اجرای آنها هموار کند. بنابراین شناخت کافی از سازمان و توانمندی، کارآیی و اثربخشی آن در جامعه، می تواند کمک موثری به روابط عمومی ها در تهیه و تدوین اهداف، استراتژی و برنامه هایشان کند.
یکی دیگر از مواردی که باید مورد توجه جدی مدیران روابط عمومی ها قرار گیرد همراهی، همدلی و همکاری کارکنان سازمان در اجرای برنامه ها و طرح های روابط عمومی است بدون همراهی و همکار آنها اجرای برنامه های روابط عمومی با مشکل جدی مواجه خواهد شد. تلاش برای کسب و جلب اعتماد و اطمینان کارکنان سازمان ،کلید موفقیت اجرای برنامه های روابط عمومی هاست.
به قول ژان پیاژه«هر به هم زدن تعادلی می تواند منشا یاد گیری باشد» یعنی اینکه با تغیر و تحول موقعیت های جدیدی متولد می شود که بهره گیری از آنها می تواند موقعیت هایی را برای یادگیری و ارائه بهتر فراهم نماید، کار روابط عمومی استفاده به موقع و موثر از موقعیت ها و خلق ایده های جدید از آنهاست که هم خود یادبگیرد(روابط عمومی یادگیرنده) و هم دیگران از آن آگاهی یابند.
خلاصه مطلب در یک جمله، روابط عمومی هنر مردمداری همزیستی و توانایی سازگاری با محیط در همه شرایط است هر فرصتی می تواند برای سازمان یک نردبان ترقی و یا افول باشد، بنابراین برای موفقیت یک روابط عمومی مجموعه سازمان اهم از مدیران و کارکنان در آن سهیم هستند.
نکات کلیدی و پیشنهادی
– توجه جدی به افراد تحصیلکرده و با تجربه حوزه روابط عمومی. متاسفانه تاکنون به دلایل مختلف از بکارگیری افراد متخصص، باتجربه و کاردان در بسیاری از روابط عمومی ها چشمپوشی شده یا اینکه اگر به بکارگیری شدهاند به علت محدودیتهای مختلفی که برای آنان بوجود آوردهاند نتوانسته در مجموعه تاثیرگذار شوند،
– روابط عمومی محل کالبد شکافی چالشهای سازمانها و دستگاهها هستند، در این قسمت است که میتوان از چالشها، فرصت آفرید لذا این قسمت در دستگاهها و سازمانها نیازمند توجه ویژه، بودجه مناسب، نیروی انسانی توانمند و متخصص، زیرساخت مناسب و… است.
– روابط عمومی سکوی پرتاب و ارتقای سازمان است و همین روابط عمومی هم میتواند در صورت بیمهری و بیتوجهی سکوی برای نابودی سازمان باشد.
– طراحی الگوی مناسب برای استفاده از ظرفیت دیگر دستگاهها برای امر نهادینه سازی و اطلاع رسانی اقدامات و فعالیت های دستگاهها یک امر ضروری و انکار ناپذیر است.
– روابط عمومی نقش ضربهگیر سازمان را دارد و این ضربهگیر در صورتی موثر است که با توجه به شرایط و مقتضیات سازمان نصب شده باشد و نه با توجه به فضا و اغراض سیاسی و اهداف شخصی مسئولان سازمان.
– روابط عمومی جعبه سیاه و محرم اسرار سازمان است، باید فردی متخصص و توانمند در راس آن قرار گیرد که بتواند از تمامی ظرفیت های موجود برای بهبود روند کاری سازمان استفاده نماید و این امر نیازمند فراهم شدن امکانات و زیرساخت ها، بودجه مناسب و اختیارات لازم برای اجرای وظایف سازمانی خود است.
– تشکیل کمیته مقابله با موانع و بحران های رسانه ای در سازمانها
– تشکیل شورای اطلاعرسانی در سازمانها با مشارکت متخصصان علوم ارتباطات اجتماعی، خبرنگاران برجسته رسانهها و افراد با تجربه و کاردان
-توجه به امر افکار سنجی و نیازسنجی در روابط عمومی ها و کنترل مبادی ورودی و خروجی اخبار و اطلاعات سازمان
– تعیین سخنگویی فعال، باتجربه، کاردان، متخصص و تاثیرگذار برای سازمان
– آموزش و توسعه سواد رسانهای مسئولان سازمان
– توانایی تبدیل چالشها به فرصت
– سازمانها اگر میخواهند ارتباط موثری با جامعه، رسانهها و مجریان داشته باشند نباید روابط عمومی را در چارت سازمانی محدود و زیر نظر سایر بخش های سازمان قرار گیرند،
– روابط عمومی به عنوان مشاور ارشد سازمان باید همراه و در کنار مدیر سازمان به ایفای نقش خود بپردازد، سپردن روابط عمومی به سایر بخش ها بزرگترین جفا در حق این واحد ارتباطی است.
– شاید بتوان گفت ایجاد چالش برای سازمان به منظور آشنایی بیشتر مردم و مخاطبان با آن باید به یک موضوع اصلی و محوری برای روابط عمومی سازمانهاتبدیل شود.
نباید از چالش ها و موانعی که برای سازمان ایجاد می شود ترسید بلکه در این شرایط هنر روابط عمومی بهره برداری از چالش ها برای معرفی سازمان به جامعه و مخاطبان است. متاسفانه در کشور ما مسئولان سازمانها از توجه بیش از حد مردم و جامعه به سازمانشان می ترسند و از چالش ها و رویدادهایی که برای سازمانشان اتفاق می افتد به شدت هراس دارند.
– انتظار بهره وری و بهبود کیفیت از روابطعمومی که بدون هیچ گونه امکاناتی در وسط میدان مبارزه رها شده یه چیزی شبیه طنز آمیز و… است.
منبع خبر:
شارا
/ روابطعمومی عرصه بازیگری است / روابطعمومی، سخنگو و حامی مردم در دستگاههاست
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.