طبق دستورالعملهای غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده برای سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵، بیش از نیمی از آمریکاییها حداقل میزان پروتئین توصیهشده را مصرف میکنند. اما در عین حال، بیش از ۹۰ درصد از زنان و ۹۷ درصد از مردان در ایالات متحده به میزان توصیهشده فیبر دست نمییابند. اسپکتور توضیح داد که فیبر برای سلامت روده و قلب مفید است و همچنین میتواند به کاهش یبوست کمک کند.
برای افرادی که به دنبال بهبود رژیم غذایی خود هستند، اسپکتور توصیه میکند که منابع پروتئینی گیاهی مانند لوبیا، حبوبات و آجیل را در اولویت قرار دهند. در حالی که منابع پروتئینی گیاهی معمولاً پروتئین کمتری نسبت به گوشت دارند، اما حاوی فیبر بیشتری هستند که بهطور مؤثری نیاز بدن به این درشتمغذی را برطرف میکنند. برای مثال، ۱۰۰ گرم توفوی سرخشده حاوی ۱۸ گرم پروتئین و ۴ گرم فیبر است. اسپکتور همچنین توصیه میکند که اگر گوشت مصرف نمیکنید، از غلات و دانهها برای دریافت تمام اسیدهای آمینه ضروری استفاده کنید.
اسپکتور میگوید که یکی از بهترین راهها برای افزایش مصرف فیبر و تأمین نیازهای پروتئینی، جایگزینی گوشت با حبوبات است. حبوباتی مانند لوبیا و عدس علاوه بر اینکه پروتئین قابل توجهی دارند، فیبر زیادی هم به بدن میرسانند. بهعنوان مثال، ۱۰۰ گرم نخود حاوی ۸ گرم پروتئین و ۷ گرم فیبر است. از سوی دیگر، مرغ ۲۲ گرم پروتئین دارد ولی فیبر ندارد و گرانتر از نخود است.
اسپکتور بر اهمیت تنوع در رژیم غذایی تأکید میکند. او پیشنهاد میکند که برای تأمین نیازهای پروتئینی، از ترکیب انواع منابع گیاهی در طول روز استفاده کنید. این به معنای مصرف غذاهای متنوعی است که هرکدام مقادیر متفاوتی از پروتئین دارند. بهعنوان مثال، اسپکتور برای صبحانه ماست را با میوه، آجیل و دانهها میخورد که در مجموع حدود ۳۰ گرم پروتئین از منابع مختلف را تأمین میکند. همچنین او توصیه میکند که برای ناهار از لوبیا کره و کینوآ و برای شام از توفو استفاده کنید.
برای تأمین پروتئین اضافی و فیبر، اسپکتور به افراد توصیه میکند که دانههای شاهدانه را به وعدههای غذایی خود اضافه کنند. ۱۰۰ گرم دانه شاهدانه حاوی ۳۱ گرم پروتئین و ۴ گرم فیبر است. همچنین خوردن کره بادام بهعنوان میان وعده میتواند مفید باشد، زیرا ۱۰۰ گرم کره بادام حدود ۲۱ گرم پروتئین و ۱۰ گرم فیبر دارد.
این تغییرات در رژیم غذایی میتواند به افراد کمک کند تا نیازهای تغذیهای خود را بهطور مؤثرتر تأمین کنند و در عین حال از مزایای سلامت روده و قلب بهرهمند شوند. اسپکتور تأکید میکند که برای داشتن یک رژیم غذایی سالم و متوازن، باید مصرف فیبر را در اولویت قرار دهیم و در عین حال منابع پروتئینی گیاهی را وارد رژیم غذایی روزانه خود کنیم.
در نهایت، این نکات ساده به افراد کمک میکند تا سلامتی خود را بهبود بخشند و رژیم غذایی متعادلی داشته باشند که شامل هر دو درشت مغذی فیبر و پروتئین باشد.
منبع خبر:
شارا
/ روند تغذیهای جدید: چرا باید بیشتر به فیبر توجه کنیم تا
پروتئین
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.