روابط عمومی هوشمند / در اهمیت این جایگاه حساس همین بس که دو مقوله مهم ارتباطات و اطلاع رسانی از لوازم اصلی پیشرفت هر مجموعه ای هستند؛ به گونهای که بدون توجه به آن دو نه تنها پیشرفتی حاصل نمی شود، بلکه اصلا حرکتی شکل نخواهد گرفت.
از طرفی روابط عمومی هوشمند به عنوان نیاز جامعه برای پیشبرد امور و تحقق اهداف سازمانی از جایگاه مهمی برخوردار است. این نوع روابطعمومی که ارتباط تنگاتنگ با فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد، به دنبال آن است که پیام اثرگذار رسانهای را برای مخاطب خاص طراحی و تدوین کند و کارکردها و ویژگی های ابزارها و رسانه های نوین و همینطور نیاز اطلاعاتی مخاطب را به خوبی بشناسد تا بر اساس آن بتواند اهداف سازمانی را محقق بخشد.
بدیهی است با ترکیب و تلفیق رویکردهای هوشمندسازی و شخصیسازی در حوزه ارتباطات و روابط عمومی، می توان انتظار نتایج و بروندادهایی را داشت که هم ارتقاء کارایی و اثربخشی این حوزه را به دنبال دارد و هم در ابعاد مختلف به رشد و پویایی سازمانی و در سطح کلان توسعه همه جانبه کشور منجر خواهد شد. در ادامه به این ابعاد پرداخته شده است.
کارآمدی روابط عمومی
امروزه بر همگان روشن است که بدون داشتن ارتباطات و تعاملات سازنده درون و برون سازمانی با در نظر گرفتن نیازها و مطالبات جامعه مخاطب نمی توان به اهداف مورد نظر در راستای توسعه دست یافت.
ارتباطات سازنده و استفاده از ظرفیت رسانه ای، لازمه شکل گیری حرکت های رو به جلو برای ارائه خدمات مناسب به جامعه و رفع موانع توسعه است.
تقویت این دو حوزه در گرو برخورداری از روابط عمومی قوی با توان بالای اثربخشی است که زمینههای رشد و ارتقای کمی و کیفی روابط درون سازمانی و برون سازمانی بعلاوه بهره گیری به موقع از ظرفیت رسانه ها فراهم گردد.
امروزه روابط عمومی باید از پویایی لازم نیز برخوردار باشد تا بتواند با استفاده از جدیدترین ابزارها و بهترین شیوه ها، اهداف خود را محقق سازد و به عنوان بازوی پرتوان سازمان، به پیشرفت آن کمک نماید.
لازمه رسیدن به چنین نقطه ای در گام نخست بهره مندی از نیروی انسانی متخصص و مجرب است. افراد خلاق و توانمندی که بتوانند با اسنفاده از فناوری های نوین ارتباط سازنده ای با مخاطبین داشته باشند و با ارائه ایده ها و پیشنهادهای سازنده، مدیران را در اتخاذ بهترین تصمیمات یاری نمایند.
تقویت روابط عمومی هوشمند بعلاوه رویکرد مبتنی بر شخصی سازی داده ها زمینه های تحقق این مهم را فراهم می کند و به تبع آن برخورداری از روابط عمومی قوی و کارآمد، رشد و ارتقای مجموعه را به دنبال دارد.
بازتولید سرمایه اجتماعی
نگاه توسعه محور در هر ساختار و سازمانی ایجاب می کند که زمینه های تحقق اهداف مورد نظر در راستای رشد و پویایی سازمانی در ابعاد مختلف به خوبی فراهم گردد.
تجربه جوامع توسعه یافته نشان می دهد که صورتبندی برنامه های توسعه و نوع حرکت در این جوامع با توجه به تمامی شاخص ها و استفاده از ظرفیت ها و سرمایه ها در ابعاد گوناگون بوده است.
در این میان سرمایه اجتماعی به عنوان یک ظرفیت مهم و محور تحولات و پویایی در جامعه از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است.
سرمایه اجتماعی پشتوانه ای قوی برای هر مجموعه است که با تکیه بر آن بهترین نوع حرکت در جهت توسعه و به تبع آن بیشترین بازدهی و موفقیت را در پی خواهد داشت.
روابط عمومی به عنوان مهم ترین حوزه ارتباطی یک سازمان که به نوعی حلقه اتصال جامعه و مدیریت اجرایی هر سازمانی محسوب می شود، بیشترین نقش را در شکل دهی و جذب سرمایه اجتماعی برای سازمان خود دارد.
بر این اساس اگر سرمایه اجتماعی را دال مرکزی توسعه سازمانی و محور حرکت های توسعه محور بدانیم، حوزه روابط عمومی با توجه به جایگاه و رسالت خود، مهم ترین نقش را در بازتولید سرمایه اجتماعی دارد.
پرواضح است که نیل به این مقصود با وجود روابط عمومی خلاق، پویا و مجهز به علم روز که بتواند با استفاده از توان و ظرفیت سخت افزاری و نرم افزاری، هوشمندانه با جامعه مخاطب ارتباط برقرار نماید، میسر می گردد.
تقویت اقتصاد دانش بنیان
امروزه به لحاظ نیاز و اقتضای زمان برای رسیدن به توسعه، تحقق اقتصاد دانش بنیان بسیار مهم و ضروری است.
از طرفی توجه به فناوری های نوین و توسعه شرکت های دانش بنیان از جمله اولویت ها و اهداف مهم کشور است، هرچند در این زمینه هنوز راههای نرفته فراوانی پیش روی ما قرار دارد که باید با تلاش و برنامه ریزی در آن گام نهاد.
بر اساس تعریف بانک جهانی، توسعه اقتصاد دانشبنیان مبتنی بر آموزش و منابع انسانی، رژیمهای اقتصادی و نهادی، سیستم نوآوری و فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
از این رو فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از اجزای اصلی اقتصاد دانشبنیان است که حتی در تقویت اجزای دیگر نیز تاثیرگذار است.
با توجه به اهمیت اقتصاد دانش بنیان که توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله ارکان آن محسوب می شود، نقش روابط عمومی هوشمند در تحقق این نوع اقتصاد و کسب و کارهای دانش بنیان بسیار مهم و کلیدی است.
روشن است که روابط عمومی هوشمند در این زمینه نقش پیش برنده و شکل دهی به روندهای تحولی دارد و باعث تقویت یکی از ارکان و اجزای اصلی اقتصاد دانش بنیان می شود.
بر این اساس ما اگر می خواهیم از مرحله تولید علم، توسعه فناوری و تقویت شرکت های دانش بنیان فراتر رویم و به تولید ثروت و خلق سرمایه برسیم، باید به دنبال تقویت روابط عمومی هوشمند در بخش های مختلف باشیم.
شکل گیری دیپلماسی فرهنگی
فرهنگ و روابط فرهنگی، اساس رفتار انسان ها را تشکیل می دهد و اهمیت آن به قدری است که در بررسی شاخصهای توسعه، نمی توان از نقش زیربنایی فرهنگ چشم پوشی کرد.
از سوی دیگر ارتباطات فرهنگی، یکی از مؤثرترین مناسبات انسانی است که بر پایه گفتگو و تبادل اطلاعات شکل میگیرد.
در این میان بحث انتقال ارزشها و تأثیر و تأثرهای متقابل فرهنگی از اهمیت خاصی برخوردار است؛ به طوری که بسیاری از صاحبنظران، محور اصلی ارتباطات در دنیا را روابط فرهنگی میدانند.
بر این اساس دیپلماسی فرهنگی به عنوان یک ابزار کارآمد و قابل انعطاف در حوزه سیاست خارجی، زمینهساز ارتقاء سطح روابط دولتها و به تبع آن افزایش تفاهم میان ملتها و ایجاد صلح و ثبات بینالمللی است.
در دنیای امروز که ارتباطات در ابعاد مختلف گسترش یافته و قدرت نرم بیش از قدرت سخت مورد توجه قرار گرفته است، بسیاری از نظریهپردازان، دیپلماسی فرهنگی را نمونه بارز اِعمال قدرت نرم معرفی میکنند.
در این میان روابط عمومی هوشمند و موثر در هر مجموعه ای با توجه دگرگونی ها و تحولات حوزه ارتباطات، نقش مهمی در دیپلماسی فرهنگی دارد.
چنین روابط عمومی هایی با تکیه بر داشته ها و استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های خود به راحتی می توانند در تبیین و ترویج ارزشهای فرهنگی در جامعه تأثیرگذار باشند.
تقویت اخلاق محوری
معنویت و اخلاق از جمله ضرورت های هر جامعه ای است که می خواهد در مسیر تعالی حرکت کند.
این مهم در جامعه ما با توجه به اصول و چهارچوب های نظام جمهوری اسلامی که در قانون اساسی کشورمان تبلور یافته است، جایگاه خاصی دارد؛ چراکه بحث اخلاق و فضائل اخلاقی در سیر تحولات و حرکت های انقلابی مردم ایران که برگرفته از مبانی اسلامی است، لازمه حرکت در مسیر تعالی است.
از طرفی با توجه به نقش و جایگاه روابط عمومی در تحقق اهداف سازمانی، معنویت و اخلاق در این حوزه بسیار حائز اهمیت و اثربخش است؛ چراکه این حوزه نقطه ثقل روابط درون سازمانی و برون سازمانی است و به طور طبیعی جامه عمل پوشاندن به آنچه لازمه رشد و تعالی است، از جمله اخلاق محوری در گرو برخورداری از روابط عمومی اخلاق مدار است.
می توان گفت روابط عمومی بدون اخلاق معنا و مفهوم واقعی خود را از دست می دهد؛ چرا که مفاهیمی چون صداقت و راستگویی، امانت داری، وفاداری و احساس مسئولیت اجتماعی، احترام به منافع عمومی، احترام به ارزش ها، شفافیت و اعتماد متقابل اساس روابط انسانی و پایداری آن بین یک سازمان و مخاطبانش را تشکیل میدهد.
این امر به خوبی نشان می دهد که شخصی سازی در روابط عمومی بسیار حائز اهمیت است و براساس چنین رویکردی یک روابط عمومی می تواند به رسالت خود عمل کند و در عرصه های مختلف نقش آفرین باشد.
توسعه ارتباطات درون سازمانی
در دنیای پیچیده امروز، با توجه به پیشرفت های فناوری و اطلاعات، فعالیت های درون سازمانی نیز ابعاد تازه و البته گسترده ای به خود گرفته است.
از طرفی اهمیت و جایگاه حوزه روابط عمومی در شرایطی که اطلاعرسانی در تمام عرصهها پیشتاز است، بیش از پیش خود را نشان داده است.
ارتباطات درون سازمانی محور و مبنای کار روابط عمومی است؛ به گونهای که موفقیت روابط عمومی سازمان ها در انجام وظایف خود در گرو توجه جدی به ارتباطات است.
در حال حاضر با توجه به شرایط پیچیده و گسترش ارتباطات، مقوله های مهمی چون خلاقیت، نوگرایی، نگاه تحولی، تعامل و رسانه محوری از جمله ضرورت ها و الزامات روابط عمومی است تا بتواند کارکردهای خود را در سطح مطلوب داشته باشد.
از سوی دیگر فناوری های نوین تمام ابعاد زندگی بشر، از جمله سازمان ها را تحت تأثیر قرار داده و راهبرد جدیدی در زندگی اجتماعی انسان شکل داده است.
از این رو استفاده از فناوری های نوین و تقویت روابط عمومی هوشمند علاوه بر بهبود و ارتقای روابط درون سازمانی، در اتحاذ تصمیمات مناسب و به دنبال آن کارایی کمی و کیفی سازمان نیز تأثیرگذار هستند.
بر این اساس تحقق اهداف سازمانی در گرو توجه جدی به ارتباطات و استفاده از ظرفیت ها و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و اهتمام ویژه برای دستیابی به آخرین فناوری هـا و شـیوه هـای اطلاعـاتی و ارتبـاطی در راستای افزایش سطح کمی و کیفی فعالیت های یک مجموعه است. امری که در دنیای امروز تنها با شکل گیری روابط عمومی هوشمند و تبادل داده ها با رویکرد شخصی امکانپذیر است.
تولید محتوای غنی
روابط عمومی به عنوان یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین بخش های هر نهاد و سازمانی، با برقراری ارتباط سازنده با مخاطبان داخلی و خارجی سازمان نه تنها به ایجاد درک متقابل و اعتماد میان آنها کمک می کند، بلکه زمینه های رشد و پویایی سازمانی و ارتقاء کارایی کمی و کیفی آن را فراهم می نماید.
تحقق این مهم و اثربخشی حوزه روابط عمومی در گرو عوامل مختلفی است که یکی از این عوامل مهم، برخورداری از محتوای غنی و کاربردی است. از این رو متخصصان روابط عمومی باید کیفیت بخشی به محتوا را در کانون توجه قرار دهند تا با دست پر و پشتوانه قوی بتوانند فراز و نشیب ها را پشت بگذارند و شرایط مطلوب را برای حوزه ارتباطات و اطلاع رسانی سازمان رقم بزنند.
امروزه با توجه به گستردگی و پیچیدگی مقوله های ارتباطات و اطلاع رسانی در دنیا و ورود پدیده های جدیدی چون هوش مصنوعی به عرصه های مختلف، ضرورت برخورداری از محتوای مناسب و با کیفیت را دوچندان کرده است.
هوش مصنوعی ابزار مهمی است که میتواند برای بهبود عملکرد روابط عمومی استفاده شود. این ابزار به کارشناسان روابط عمومی کمک می کند تا کارها و فعالیت های خود را در بخش های مختلف کارآمدتر و موثرتر انجام دهند.
اقتضای چنین شرایطی هوشمندسازی بیش از پیش حوزه روابط عمومی و تجهیز آن به آخرین و به روزترین ابزارها و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری بعلاوه شخصی سازی داده های خود است تا نقش آفرینی این حوزه در ارتباطات درون و برون سازمانی و اطلاع رسانی با عمق بیشتر و اثربخشی بالاتری بروز و ظهور عینی داشته باشد.
منبع خبر:
شارا
/ اهمیت شخصیسازی داده ها در روابط عمومی هوشمند
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.