سفر قسطی / به گزارش شفقنا رسانه، «رؤیای سفر، کابوس اقساط» تیتر روزنامه پیام ما است و در گزارشی تاکید کرد که گرانی و تورم، سفر را به یک کالای لاکچری تبدیل کرده است. این روزنامه نوشت:« سوی دیگر، گردشگری داخلی در سالهای اخیر به گواه آمارها و نتایج پژوهشهای انجامشده بهمیزان قابلتوجهی متأثر از وضعیت معیشتی مردم بوده است. فروردین امسال مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی که منتشر کرد، بر تأثیر تورم و مشکلات معیشتی بر سفرهای داخلی بهویژه نوروز تأکید کرد، در بخشی از این گزارش بهطور ویژه اشاره شده است: «در سالهای اخیر، سهم هزینههای تفریح و سرگرمی در سبد مصرفی خانوارهای شهری بهشدت کاهش یافته است. این کاهش سهم، تأثیر مستقیم بر کیفیت سفرها و کاهش هزینههای اقامت، حملونقل، خرید سوغاتی و سایر هزینههای مرتبط با سفر دارد. این موضوع بهوضوح کاهش کیفیت گردشگری داخلی را نشان میدهد.» نرخ تورم در سالهای اخیر در ایران بهشدت افزایش یافته است و طبق گزارش مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، در بهمنماه ۱۴۰۳ به رقم ۳۵.۳ درصد رسیده، یعنی ایرانیها بهطور میانگین، ۳۵.۳ درصد بیشتر از بهمنماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. براساس همین گزارش تورم نقطه به نقطه بهمنماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، ۳.۵ درصد افزایش داشته است. این تورم بالا، باعث کاهش شدید قدرت خرید مردم شده و سفرهای نوروزی را برای بسیاری از خانوارها به امری دستنیافتنی تبدیل کرده است. در این شرایط، بخش گردشگری با ارائه طرح سفر قسطی تلاش کرده است راهحلی برای حل مشکل تأمین هزینه سفر ارائه کند.»
«امضای بی اعتبار مادران» تیتر روزنامه اعتماد است که در گزارشی به بررسی چالش مادران در موضوع محدودیت اختیارات حضانت و ولایت فرزند پرداخت. این روزنامه نوشت:« درست یا غلط، آمار طلاق ها افزایش پیدا کرده و زنان، دیگر شباهتی به زنان قرن های پیش ندارند؛ مستقل شدند و در بسیاری از موارد، به تنهایی سرپرست خانوار هستند، در طول زندگی مشترک هم، بار اقتصادی را همراه همسر و گاه به تنهایی بر دوش می کشند. حالا در این شرایط، اگر پس از جدایی، پدر صلاح بداند، حضانت فرزند را به مادرش می دهد؛ حقی که بر اساس تعریف قانونی، فقط به نگهداری و تربیت اطفال محدود می شود. در واقع نگهداری از فرزند بدون ابزار مورد نیاز و با مقرری مختصری که دادگاه برای نفقه فرزند تعیین می کند و تازه اگر پدر، به موقع و درست آن را بپردازد که در غیر این صورت، مادر، باید طبق یک قانون نانوشته و از سر مهر مادری، هزینه های کودک را هم پرداخت کند. اما حق امضا در هیچ یک از موارد قانونی او را ندارد و حتی اگر فرزندش در بستر بیماری باشد، باید پدر یا جد پدری او برای درمان های بیمارستانی و بستری شدن، اجازه بدهند که اگر در شهر دیگری باشند یا اگر نخواهند و فرزند را اهرمی برای فشار به مادر بدانند که اجازه ای هم در کار نخواهد بود، چراکه او ولی خاص کودک است؛ ولایت بر اساس شرع اسلام با پدر و در نبود او با جد پدری یا وصی این دو خواهد بود.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.