نقش زنان در اقتصاد ایران / به گزارش شفقنا رسانه، «جهش اقتصاد با مشارکت زنان» تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است که در گزارشی به بررسی نقش کلیدی بانوان در اقتصاد ایران و جهان پرداخت و نوشت:« رشد اقتصادی پایدار و بالا، بدون مشارکت زنان امکانپذیر نیست.
تجربه ژاپن نشان میدهد که عدم استفاده کافی از تواناییهای زنان، همراه با کاهش نرخ زاد و ولد و مهاجرت، از عوامل رکود سهدههای این کشور بوده است. تفاوت در دستمزدهای دریافتی همراه با شکاف جنسیتی در رسیدن زنان به پستهای بالا در سازمانها، عوامل مهم این وضعیت هستند. شکاف جنسیتی در مسیر شغلی، ناشی از عوامل متعددی مانند تعصبات استخدامی، فرهنگ کاری مردسالارانه و هزینههای بالای مراقبت از کودکان است. در اقتصاد ایران نیز نگاه به حضور زنان در اقتصاد، توسعهمحور نیست. مشارکت اقتصادی مردان در ایران حدود ۵برابر زنان است. میتوان گفت که مهمترین دلیل جاماندگی زنان در بازار کار نگاه معیشتی به اشتغال زنان است؛ بهطوریکه مرد نانآور خانواده دانسته شده و مسوولیتهای خانواده نیز بر عهده زنان است. به تبع همین نگاه نیز برنامه مشخصی برای تسهیل ورود زنان به بازار کار بهوجود نیامده است.»
«جلوی «برقخوارها» را بگیرید» تیتر روزنامه پیام ما است که در گزارشی ضمن تاکید بر اینکه حدود ۷۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با مصرف ۲ هزار مگاوات برق لحظهای، ۳ میلیارد دلار به اقتصاد کشور آسیب میزنند، نوشت:
« طبق اعلام وزارت نیرو درحال حاضر دستکم ۷۰۰ هزار ماینر غیرمجاز در کشور با برق یارانهای در حال فعالیت هستند که بیش از دو هزار مگاوات از برق تولیدی کشور را بهصورت لحظهای مصرف میکنند. جدا از لزوم فعال بودن شبانهروزی دو نیروگاه ۱۵۰۰ مگاواتی با هزینه سرمایهگذاری ۳سه میلیارد دلار باید در هر ساعت از فعالیت معادل ۱۲ میلیارد تومان هزینه سوخت، نیروی انسانی و نگهداری انجام گیرد، توسط همین ماینرها مصرف میشود. رقم عجیبی که معادل دوبرابر کل برق مصرفی صنایع سیمان کشور است و فشار شدیدی بر شبکه سراسری برق تحمیل میکند. همچنین، هر دستگاه ماینر با متوسط مصرف ۳.۵ تا ۴ کیلووات ساعت برق و احتساب این عدد در فعالیت ۲۴ساعته (بهدلیل فعالیت شبانهروزی)، میزان برق مصرفی، ۱۰ برابر یک خانواده ایرانی است.»
در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.