برنده جایزه پولیتزر / دین فیتزموریس، عکاس برجستهای است که در سال ۲۰۰۵ جایزه پولیتزر برای عکاسی بلند را برای مستند کردن روند بهبودی یک پسر عراقی که در اثر یک بمب خوشهای به شدت مجروح شده بود، دریافت کرد. این مجموعه داستانی درباره مقاومت و بقا بود که فیتزموریس طی ۱۳ ماه در بیمارستان اوکلند آن را دنبال کرد. این اثر نه تنها جوایز بسیاری را برای او به ارمغان آورد بلکه مسیر شغلیاش را به شکلی عمده تغییر داد.
در مورد چگونگی شروع این پروژه، فیتزموریس بیان میکند که این مأموریت ابتدا به عنوان یک پروژه کوتاهمدت آغاز شد اما با آشنایی بیشتر با صالح، متوجه شد که این داستان عمق بیشتری دارد و باید به طور طولانیمدت پیگیری شود. او میخواست که داستان نه تنها سختیها بلکه قدرت و تابآوری را نیز به تصویر بکشد و توانسته است از این طریق حقیقت زندگی یک قربانی جنگ را به دنیا نشان دهد.
در پاسخ به سوالی درباره تعادل بین عینیت و احساسات در عکاسی، فیتزموریس اشاره میکند که او تلاش میکند همدلی و احساسات را در عکاسی حفظ کند، اما نباید اجازه دهد که این احساسات بر عینیت و حقیقت صحنهها غلبه کند. او هدف خود را ثبت لحظاتی با صمیمیت و در عین حال شفافیت در داستانگویی میداند.
او همچنین به روندهای نوظهور در عکاسی خبری و مستند اشاره میکند. یکی از بزرگترین تغییرات در این زمینه استفاده از هوش مصنوعی (AI) است. فیتزموریس در حال همکاری با شرکت ادوبی (Adobe) در پروژهای به نام «مبادله اعتبار محتوا» است که به منظور تضمین شفافیت و اعتماد در عکسها و محتوای دیجیتال توسعه داده شده است. این ابتکار با هدف جلوگیری از دستکاریهای غیرمجاز در تصاویر و حفظ اعتبار اخبار، به خصوص در دنیای دیجیتال که اطلاعات به راحتی میتوانند تغییر کنند، بسیار حائز اهمیت است.
علاوه بر این، فیتزموریس در مورد انتقال از کار در رسانههای سنتی به فریلنسری و انتخاب پروژههایی که با آنها احساس ارتباط عمیق میکند صحبت میکند. او معتقد است که فریلنسری فرصتی است برای دنبال کردن داستانهای واقعی و مهم، هرچند که این نوع کار با چالشهای خود همراه است.
برنده جایزه پولیتزر / او از شرکت Think Tank یاد میکند که خود او و همسرش ۲۰ سال پیش تأسیس کردهاند. این شرکت به منظور رفع نیازهای عکاسان حرفهای، کیفهای دوربین با کیفیت بالا و قابل اعتماد تولید میکند. این ابتکار به دلیل طراحیهایی که به راحتی قابل استفاده و حمل هستند، بسیار موفق بوده است.
منبع خبر:
شارا
/ گفتگو با عکاس برنده جایزه پولیتزر، دین فیتزموریس
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.