• امروز : جمعه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 25 April - 2025
2

دانشجو-خبرنگاران آمریکایی از ترس کارزار دولت ترامپ علیه سخنرانی‌های حامی فلسطین، دست به خودسانسوری می‌زنند

  • کد خبر : 28975
  • 20 فروردین 1404 - 13:48
دانشجو-خبرنگاران آمریکایی از ترس کارزار دولت ترامپ علیه سخنرانی‌های حامی فلسطین، دست به خودسانسوری می‌زنند

کارزار دولت ترامپ /  در پی افزایش فشارهای سیاسی و قانونی از سوی دولت ترامپ علیه دانشجویانی که به جنبش حامی فلسطین مرتبط هستند، بسیاری از دانشجو-خبرنگاران در آمریکا از ترس پیامدهای قانونی، تهدیدهای آنلاین و عواقب حرفه‌ای، اقدام به خودسانسوری کرده و حتی نام‌های خود را از گزارش‌ها و مقالات منتشرشده حذف می‌کنند.

 کارزار دولت ترامپ / این روند به ویژه پس از دستگیری «رومیسا اوزتورک»، دانشجوی دانشگاه تافتس، که هم‌اکنون در بازداشت اداره مهاجرت و گمرک (ICE) قرار دارد و در معرض اخراج است، شدت گرفته است.

اوزتورک که سال گذشته در یک یادداشت انتقادی علیه اسرائیل در روزنامه دانشجویی خود نوشت، اکنون هدف اقدامات دولت ترامپ قرار گرفته است. مقام‌های دولت هیچ مدرکی دال بر دلایل قانونی برای لغو روادید او ارائه نکرده‌اند، اما نگرانی‌ها از این است که ابراز عقاید نوشتاری، حتی بدون هیچ‌گونه اقدام عملی، می‌تواند به عنوان دلیلی برای اخراج از کشور تلقی شود.

این وضعیت تنها به اوزتورک محدود نمی‌شود؛ از ۸ مارس، بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران دیگر نیز تحت فشارهای مشابه قرار گرفته‌اند. یکی از آن‌ها «محمود خلیل»، دانشجوی دانشگاه کلمبیا است که پس از مشارکت در اعتراضات حامی فلسطین، توسط مقام‌های مهاجرت دستگیر و پرونده اخراج او آغاز شده است. در پی این سرکوب‌ها، درخواست‌های حذف مقالات حتی از سوی دانشجویان آمریکایی نیز افزایش یافته است.

افزایش درخواست‌های حذف مقاله در دانشگاه‌ها
در دانشگاه کلمبیا، «آدام کیندر»، سردبیر نشریه سیاسی کلمبیا، اعلام کرده که در هفته‌های اخیر، نشریه‌اش با درخواست حذف نزدیک به ۱۲ مقاله مواجه شده و همچنین انتشار بیش از ۱۲ مقاله دیگر را به طور موقت متوقف کرده است. او افزود که درخواست‌های حذف از طرف دانشجویانی که مخالف سیاست‌های دولت ترامپ هستند، به دلیل ترس از انتقام‌جویی واقعی و عواقب احتمالی، به شدت افزایش یافته است. کیندر تأکید کرد: «این دانشجویان از این می‌ترسند که ارتباطشان با چنین مقالاتی، امنیت شخصی یا آینده شغلی‌شان را به خطر بیندازد.»

در دانشگاه استنفورد نیز این مشکل به شدت در حال گسترش است. سردبیر «استنفورد دیلی» گزارش داده که در هفته‌های اخیر، درخواست‌های حذف مقالات به سرعت افزایش یافته و حتی شامل ناشناس کردن نویسندگان و تار کردن تصاویر افراد شده است. یکی از اعضای تحریریه که دانشجوی بین‌المللی بود، به دلیل نگرانی از عواقب احتمالی، استعفا داد.

دوراهی اخلاقی در برابر امنیت دانشجویان
این شرایط به چالش‌های اخلاقی پیچیده‌ای برای سردبیران روزنامه‌های دانشجویی تبدیل شده است. بسیاری از ویرایشگران باید بین دغدغه‌های امنیتی و ضرورت شفافیت رسانه‌ای تصمیم‌گیری کنند. برخی از آن‌ها به جای حذف کامل مطالب، به استفاده از راه‌کارهایی مانند «حذف از نتایج جستجو» (De-indexing)(دی ایندکس به فرایندی گفته می شود که در آن یک سایت یا صفحاتی از سایت از فهرست نتایج جستجو حذف می‌شوند) فکر می‌کنند؛ یعنی مقاله همچنان در وب‌سایت باقی بماند اما از دید موتورهای جستجو مخفی شود.

یکی از سردبیران در یکی از دانشگاه‌های آیوی لیگ که خواسته است نامش فاش نشود، گفته است که تیم او در حال بررسی این روش است: «اگر یک مقاله را کاملاً پاک کنید یا بخشی از آن را حذف کنید، مشخص است که اتفاقی افتاده است و این خود ممکن است توجه بیشتری جلب کند.» علاوه بر این، مقالات همیشه در بایگانی‌هایی مثل وِی‌بَک ماشین Wayback Machine ( رابط کاربری شرکت بایگانی اینترنت است که امکان دسترسی به کپی دقیقی از صفحات اینترنتی در زمان‌های گذشته را فراهم می‌سازد) باقی می‌مانند که این امر می‌تواند باعث شود حذف کامل مقاله نتیجه معکوس دهد.

تأثیرات امنیتی و حقوقی برای دانشجویان بین‌المللی
در دانشگاه ویرجینیا، «نایما ساوایا»، سردبیر روزنامه «کَولیِر دیلی»، به شرایط جدید اشاره می‌کند که در آن یک عضو هیئت تحریریه به دلیل نگرانی از وضعیت ویزای خود، مجبور به استعفا شد. این عضو پس از انتشار مقالاتی درباره سیاست‌های ترامپ در خصوص مهاجران و فعالیت‌های حامی فلسطین، از سوی دفتر مطالعات بین‌المللی دانشگاه هشدار دریافت کرده بود که این نوع ارتباطات می‌تواند وضعیت ویزای او را به خطر بیندازد. ساوایا می‌گوید: «اگر امروز یکی از اعضای تحریریه از من بخواهد که مطلبی را به دلیل مسائل امنیتی حذف کنم، قطعاً این کار را خواهم کرد.»

چالش‌های جدید در روزنامه‌نگاری دانشجویی
در دانشگاه نیویورک، سردبیر روزنامه «واشنگتن اسکوئر نیوز» تأکید کرده است که اگرچه این نشریه معمولاً مقالات بدون نام مستعار منتشر نمی‌کند، اما در مواقعی که نویسندگان در معرض خطر قرار دارند، از آن‌ها حمایت می‌کند. برخی از اعضای تحریریه به دلیل نگرانی‌های امنیتی از نوشتن گزارش‌های خبری کنار رفته‌اند، اما همچنان در دیگر بخش‌های تحریریه فعالیت خود را ادامه می‌دهند.

این گزارش که توسط گاردین منتشر شده و خلاصه‌ای از آن در شارا درج شده، نشان می‌دهد که بسیاری از روزنامه‌نگاران دانشجویی با دوراهی سختی روبه‌رو هستند. آیا باید به اصول شفافیت پایبند بمانند یا به دلیل نگرانی از تهدیدات امنیتی و حقوقی، تصمیمات دشواری اتخاذ کنند؟ این بحران جدید در فضای دانشگاهی آمریکا گویای تغییرات عمیق در شرایط سیاسی و اجتماعی کشور است و خبرنگاران دانشجویی باید در مواجهه با این چالش‌ها راهی برای حفظ امنیت خود پیدا کنند.


منبع خبر:
شارا
/ دانشجو-خبرنگاران آمریکایی از ترس کارزار دولت ترامپ علیه
سخنرانی‌های حامی فلسطین، دست به خودسانسوری می‌زنند

تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

لینک کوتاه : https://ertebatatoresaneha.ir/?p=28975

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.