به گزارش خبرنگار مهر، مراسم چهلوپنجمین سالگرد روزنامه تهران تایمز عصر امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت برگزار شد.
حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی رحمتی مدیر گروه رسانهای مهر، خانوادههای مرحوم رضا مقدسی، زنده یاد عرفان پرویز و جمعی از مدیران دورههای گذشته این روزنامه در این مراسم حضور داشتند.
محمد صرفی سردبیر روزنامه تهران تایمز در ابتدای این مراسم گفت: سختترین کار برای اهالی قلم سخنرانی است. در ابتدای سخن یاد و خاطره تمام کسانی که در تهران تایمز زحمت کشیدند؛ مرحوم عرفان پرویز و رضا مقدسی را گرامی میدارم امیدوارم خداوند روح این عزیزان را شاد کند.
وی افزود: بسیار خوشحالم که در سالگرد انتشار روزنامه تهران تایمز و ورود آن به ۴۶ سالگی هستیم. دوستان و همکاران تحریریه اگرچه کوچک اما پر از همت در این سالها تلاشهای زیادی کردند و اگر تهران تایمز امروز افتخاراتی دارد مرهون زحمات گذشتگان است.
صرفی گفت: همه میدانند که انتشار یک روزنامه در طول ۴۵ سال در هرجای دنیا سخت است و اگر این روزنامه انگلیسی باشد سختی کار مضاعف میشود. اگر امروز تهران تایمز صدای انقلاب و جمهوری اسلامی است مدیون این زحمت است. برای همه آرزوی موفقیت دارم امیدوارم تهران تایمز بهتر از این باشد.
وی در پایان افزود: در این چندسال حجتالاسلام قمی و سازمان تبلیغات اسلامی حمایتهای معنوی و مادی زیادی از ما داشتند که امیدوارم مستدام باشد و با کمک این خانواده و تحریریه کوچک اما چابک به وظایف خود عمل کنیم.
فعالیت در زمینه گام دوم توقع ما از تهران تایمز است
حجتالاسلام محمد قمی در ادامه این مراسم با تبریک سالروز تولد تهران تایمز گفت: تهران تایمز فریاد رسای مستضعفان است آنگونه که شهید بهشتی توصیف کرده بود. توقعات گام دوم انقلاب بابت خیز مجدد تهران تایمز توقع ناروایی نیست، بنابراین انتظار جهش و خیزشی مضاعف از جنس سال گذشته متناسب با تحولات و درخشش در سطح جهانی داریم و منتظر گام بعدی روزنامه تهران تایمز هستیم البته ما هم به عنوان خدمتگزار در کنار سایر دوستان حضور داریم.
سلطانی فر مدیر اسبق تهران تایمز نیز در این جلسه گفت: از روزهای اول سال ۶۵ که روزنامه در خیابان ایرانشهر بود، موشکی در کنارش اصابت کرد و تمام شیشهها شکست و چند نفر از بچهها زخمی شدند؛ در این زمان روزنامه چهار صفحه بود. بعد از این اتفاق در حال بازسازی بودیم اما ساختمان را از ما تحویل گرفتند. رفتیم پیش آقای رفیقدوست و گفتیم ساختمانی لازم داریم و توافق کردیم ساختمان را از دم قسط گرفتیم ساختمان تبیان هم در ابتدای این سالها در اختیار روزنامه بود. در زمام تحویل نیز روزنامه جایگاهی پیدا کرده بود و به تعبیری به عنوان منبع موثق از ان یاد میشد.
وی افزود: همانطورر که میدانید روزنامههای انگلیسی در حوزه دیپلماسی جایگاه ویژه ای دارند.
در این بخش تندیس یادبودی از طرف همکاران تهران تایمز به سلطانی فر تقدیم شد.
تأثیر تهران تایمز بر نگاه بیرونی بسیار زیاد است
در ادامه سلیمی نمین یکی دیگر از مدیران ادوار گذشته تهران تایمز گفت: من تلاش زیادی در زمان مدیریت خودم کردم که بین روزنامه انگلیسی مان با داخل پیوند بزنم با این نگاه که میتواند بسیاری از آفات جامعه را برطرف کنند، خب برخی نگاه بیرونی و برخی دیگر نگاه درونی دارند که این سبب ایجاد آفاتی میشود.
وی افزود: عوامل مختلفی موجب شد از کار رسانه کناره گیری کرده و به پژوهش بپردازم. در گذشته تهران تایمز بین سازمان فرهنگ و ارتباطات و روزنامه تهران تایمز دست به دست میشد اما امروز زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی است و خوشحالم که این روزنامه و خبرگزاری مهر به قدرت رسانهای تبدیل شدند.
سلیمی گفت: تاثیری که تهران تایمز میتواند بر روی نگاه بیرونی داشته باشد و آن را تقویت کند بسیار زیاد است، امیدوارم بتوانیم با پیوندی که بین ابزار بیرونی و داخلی می زنیم بیش از پیش تاثیر گذار باشیم چراکه غیر از این نمیتوانیم خود را یک فرد رسانهای موفق بپنداریم.
در این بخش نیز تندیس یادبودی از طرف همکاران تهران تایمز به سلیمی تقدیم شد.
حفظ و فریاد حقانیت جمهوری اسلامی
پرویز اسماعیلی موسس خبرگزاری مهر در ادامه این مراسم گفت: اولین مدیر تهران تایمز شهید بهشتی است که پاکی خاصی برای ما دارد. این روزنامه تقریباً همزاد انقلاب است. شهید بهشتی انتظاری که داشتند حفظ و فریاد حقانیت جمهوری اسلامی توسط روزنامه تهران تایمز بود.
وی افزود: انعکاس این حقانیت نیازمند ابزاری است که در دوراندیشی این فقیه مبارز، فیلسوف ارزنده در علوم کلاسیک و روحیه ارتباطی بالای او از نظر تشکیلاتی مشخص میشود.
اسماعیلی گفت: تهران تایمز فراز و فرودهایی داشته و روزی پر مراجعه ترین رسانه و مرجع ترین رسانه بوده است.
تهران تایمز باتوجه به اینکه فضای فناورانه تغییر کرده و ابزار رسانهای متعدد شدند با شناخت این تحولایت باید تغییر کند و هدف گذاری جدیدی داشته باشد تا جایگاهش تثبیت شود.
خبرگزاری مهر هم در سایه تهران تایمز و سپهر رسانهای تشکیل شد و درخشید.
در این بخش نیز تندیس یادبودی به اسماعیلی داده شد.
در بخش دیگر این مراسم ویژه نامه اپلیکیشن انگلیسی_فارسی تهران تایمز با ۳ هزار کلمه لغات تخصصی در حوزه رسانهای و حاکمیتی رونمایی شد.
تهران تایمز، اولین نشریه بعد از انقلاب اسلامی
در بخش بعدی حجت الاسلام صاحب فصول گفت: باید از پدر روزنامه نگاری انگلیسی عرفان پرویز یاد کنیم برای اینکه سختکوشی را یادآوری کنیم خوب است توشهای از دوران فعالیت این بزرگوار داشته باشیم.
وی افزود: تهران تایمز اولین نشریه بود که بعد از انقلاب اجازه نشر گرفت و به توصیه شهید بهشتی به رهنمودهای ایشان راهی پیدا کرد. مرحوم عرفان پرویز به اتفاق نادر طالب زاده حرفه، دانش و ارتباطات را زمینه پا گرفتن این روزنامه کردند و این روزنامه در ابتدای انقلاب با توصیههای شهید بهشتی نجات پیدا کرد و فریاد مستضعفان شد.
صاحب فصول گفت: تهران تایمز در یک روز هم در دوران هشت ساله دفاع مقدس تعطیل نشده بود و اینها برگ افتخار عرفان پرویز بود. امیدواریم با این کانون گرم و صمیمی تهران تایمز و خبرگزاری مهر فریاد رسای مستضعفان بمانند.
در بخش دیگر این مراسم حسن لاسجردی با بیان خاطرهای از روزهای حضور خود به عنوان سردبیر روزنامه تهران تایمز گفت: روزنامه نگاری کار بسیار سختی است و مدیرانی که آرامش درون در ارتباط با نیروهای خود دارند موفق میشوند.
حفظ میراث تهران تایمز
ابوالفضل عمویی یکی دیگر از مدیران ادوار گذشته روزنامه تهران تایمز گفت: حضور و تعلق به مجموعهای با ۴۵ سال سابقه اصالت بخش است و این سبب میشود تهران تایمز چارچوب داشته باشد.
وی افزود: سال ۸۹ تا ۹۲ به دعوت رضا مقدسی به تهران تایمز آمدم در دوره ما چند موضوع پیش آمد و به نظرم تهران تایمز جای مهمی است و امیدوارم میراث آن را حفظ بفرمائید.
مراد عنادی از دیگر مدیران سابق تهران تایمز نیز گفت: توصیه میکنم دوستان رسانهای خود را از استرس دور کنند.
وی افزود: تهران تایمز از تریبونهای اصلی سیاست خارجی است و به عنوان یک رسانه مکتوب باید معرف ایران هم باشد چراکه قدرت تیتر و محتوای تهران تایمز برای معرفی ایران مهم است.
محمد قادری نیز در بخش دیگر این مراسم با اشاره به اینکه از شهریور ۹۶ تا ۹۹ در روزنامه در روزنامه تهران تایمز حضور داشته است گفت: مهمترین مسئله در فضای رسانه در کنار همه اتفاقات مهم این حوزه مدارا و دوستی بین همه اهالی رسانه است، این اتفاق اگر ادامه پیدا کند این سالها بیشتر میشود. در دوره حضورم در روزنامه تهران تایمز چند اتفاق مهم از جمله ترور سردار سلیمانی و شهادت شهید محسن حججی و وقایع آبان ۹۸ رخ داد که مشخصاً اثرگذاری روزنامه را در ابعاد بینالمللی حس کردم و این بازخوردها برایم دلگرم کننده بود.
هویت بخش جدی کار و زندگی را تشکیل میدهد
محمد مهدی رحمتی مدیرعامل گروه رسانهای مهر در پایان این مراسم گفت: ما همه در جنبههای مختلف با سوال ما چه کسی هستیم مواجهیم.
رحمتی افزود: امروز پاسخهای زیبایی به این سوال داده شد. امروز با بحران هویت مواجهیم در حالی که هویت بخش جدی کاری و زندگی افراد را تشکیل میدهد، این هویت با مرور تقویت میشود.
وی تصریح کرد: برخی از مسائل ظرفیت بزرگی دارند و نشان میدهند که یک جریان برای آیندهاند، از اینکه نشان دادید عضو این خانوادهاید تشکر میکنم.