راهنمای تعادل / شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || مدیریت کارآمد و رهبری مؤثر در دنیای پیچیده امروز نیازمند مهارتها و ویژگیهای خاصی است که از مدیران برتر انتظار میرود. در این مقاله، به شش اقدام میپردازیم که یک مدیر بزرگ هرگز انجام نمیدهد و به چگونگی ایجاد محیط کاری مثبت و موثر در سازمانها خواهیم پرداخت.
۱. فقط بازخورد منفی ندهید
مدیران بزرگ به خوبی میدانند که بازخورد فقط به معنی انتقاد نیست، بلکه باید شامل توصیههای سازنده و تحسین نقاط قوت نیز باشد. در حالی که بازخورد منفی میتواند برای بهبود عملکرد ضروری باشد، مدیران بزرگ هرگز به سوءاستفاده کلامی یا انتقاد غیرسازنده نمیپردازند. آنها بازخوردی متعادل و معنادار ارائه میدهند که به پیشرفت و توسعه کارکنان کمک کند و از آنها به عنوان فرصتی برای رشد استفاده میکنند. این مدیران با نگرش مثبت و حس شوخطبعی خود، محیطی حمایتی و انگیزشی برای تیمهایشان ایجاد میکنند.
۲. مدیریت خرد نمیکنند
مدیران بزرگ هرگز درگیر جزئیات کوچک و مدیریت خرد نمیشوند. آنها به اعضای تیم استقلال لازم را برای تصمیمگیری و رشد حرفهای میدهند. در حالی که توجه به جزئیات اهمیت دارد، مدیران برتر میدانند که اعطای استقلال و اعتماد به اعضای تیم به رشد و توسعه آنها کمک میکند. این مدیران با اعتماد به نفس و صداقت، اجازه میدهند تا اعضای تیم مسئولیتهای خود را به درستی انجام دهند و در نتیجه، احترام و اعتماد متقابل را در سازمان تقویت میکنند.
۳. ارتباطات غیر شخصی ایجاد نمیکنند
مدیران بزرگ هرگز روابط سرد و غیرشخصی ایجاد نمیکنند و هرگز از تهدید یا ارعاب برای انگیزش کارکنان استفاده نمیکنند. آنها مهارتهای بینفردی قوی دارند و به ارتباطات شخصی اهمیت میدهند. این مدیران با شناخت حجم کار و نیازهای فردی کارکنان، سعی میکنند تعادل بین کار و زندگی را برای آنها فراهم کنند. ارتباطات مؤثر و انسانمدار به ایجاد محیطی مثبت و تشویقکننده در محل کار کمک میکند.
۴. ارتباط نامشخصی ارائه نمیدهند
مدیران برتر هرگز نظرات اعضای تیم خود را بیارزش نمیدانند و به آنها توجه نمیکنند. حتی اگر نظرات کارکنان با دیدگاههای مدیران متفاوت باشد، این مدیران به شنیدن و در نظر گرفتن نظرات تیم خود اهمیت میدهند. ایجاد فرهنگ شفافیت و اعتماد از اولویتهای اصلی این مدیران است و آنها زمان کافی برای توضیح اهداف و چشماندازهای تیمی خود اختصاص میدهند. این روش به کارکنان احساس ارزشمندی و مشارکت میدهد و به رشد سازمان کمک میکند.
۵. فرهنگهای غیر فراگیر ایجاد نمیکنند
مدیران بزرگ با تبعیض، نادیده گرفتن یا سرکوب اعضای تیم بر اساس نژاد، جنسیت، گرایش جنسی یا ناتوانی مخالف هستند. آنها به ایجاد فرهنگی فراگیر و حمایتی اهمیت میدهند و به سلامت روانی کارکنان توجه میکنند. به گفته اران بن شوشان، بنیانگذار Bizzabo، “ساخت یک فرهنگ قوی با ارزش گذاری برای انسانیت همه و درک اینکه ما مردم را رهبری میکنیم شروع میشود.” این مدیران با ایجاد فضایی امن و حمایتی، به بهبود رفاه و رضایت کارکنان کمک میکنند.
۶. هوش هیجانی را یک نقطه ضعف نمیدانند
مدیران بزرگ به هوش هیجانی به اندازه هوش تجاری اهمیت میدهند و از ایجاد یک محیط کاری محترمانه و همدلانه حمایت میکنند. آنها از اجازه دادن به بیاحترامی یا قلدری در محل کار خودداری میکنند و به ویژگیهای نرم مانند همدلی و فروتنی توجه میکنند. تحقیقات نشان دادهاند که رهبرانی که احساسات خود را نشان میدهند و به مهارتهای نرم اهمیت میدهند، تأثیر مثبت بیشتری بر مشارکت کارکنان و عملکرد سازمان دارند.
مدیران کارآمد با تأیید سختکوشی کارکنان، فراهم کردن استقلال کاری و اجتناب از فشارهای نامعقول، محیطی مثبت و موثر ایجاد میکنند. آنها کارکنان را به عنوان منابع تجدیدپذیر در نظر میگیرند و به رفاه آنها توجه میکنند، که در نتیجه به بهرهوری و سودآوری شرکت کمک میکند. این مدیران با طرز فکر مناسب، هوش هیجانی و فرهنگ کاری قوی، بر تعامل و عملکرد کارکنان تأثیر مثبتی میگذارند و سازمان را به سمت موفقیت هدایت میکنند.
منبع خبر:
شارا
/ زنجیر شده به میز در یک دنیای ترکیبی: راهنمای تعادل
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.