• امروز : شنبه - ۲۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 14 December - 2024
5

جنجال تازه مدل سورا/ سوءاستفاده اوپن‌ای‌آی از هنرمندان درکمپین‌های روابط عمومی

  • کد خبر : 14825
  • 08 آذر 1403 - 11:21
جنجال تازه مدل سورا/ سوءاستفاده اوپن‌ای‌آی از هنرمندان درکمپین‌های روابط عمومی

روابط عمومی / این افشاگری نشان‌دهنده نگرانی‌های گسترده‌تر درباره نقش هنرمندان در توسعه ابزارهای هوش مصنوعی است.

روابط عمومی / شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || مدل هوش مصنوعی متن به ویدیو سورا Sora از شرکت اوپن‌ای‌آی به دلیل نارضایتی برخی هنرمندان به موضوعی جنجالی تبدیل شد. در همین هفته، گروهی از آزمایش‌کنندگان، نسخه بتای این مدل را در پلتفرم Hugging Face منتشر کردند که همراه آن نامه‌ای سرگشاده با محوریت انتقاد شدید از اوپن‌ای‌آی بود.

به گزارش تجارت نیوز، مدل هوش مصنوعی متن به ویدیو سورا از شرکت اوپن‌ای‌آی که بسیاری منتظر عرضه آن بودند، به دلیل نارضایتی برخی هنرمندان به موضوعی جنجالی تبدیل شد. گروهی از هنرمندان که مدعی‌اند در مرحله آزمایشی این مدل حضور داشتند، به‌تازگی اطلاعاتی از نسخه بتای Sora فاش و همراه آن، نامه‌ای سرگشاده منتشر کردند. این نامه، شرکت اوپن‌ای‌آی را به سوءاستفاده از هنرمندان برای تحقیقات بدون دستمزد و استفاده در کمپین‌های روابط عمومی متهم کرده است.


اعتراض هنرمندان به شیوه کار
اوپن‌ای‌آی

مدل سورا اولین بار در ماه فوریه معرفی شد اما از آن زمان تاکنون خبری از عرضه عمومی آن منتشر نیست. در همین هفته، گروهی از آزمایش‌کنندگان، نسخه بتای این مدل را در پلتفرم Hugging Face منتشر کردند که همراه آن نامه‌ای سرگشاده با محوریت انتقاد شدید از اوپن‌ای‌آی بود.

این نامه با جمله‌ای کنایه‌آمیز آغاز شد: «ای اربابان هوش مصنوعی شرکتی!» در ادامه، هنرمندان توضیح دادند که اوپن‌ای‌آی به آنها وعده همکاری در نقش آزمایش‌کنندگان اولیه، ارزیاب‌ها و شرکای خلاق داده بود، اما این برنامه در عمل به روشی برای استفاده از هنر به نفع روابط عمومی اوپن‌ای‌آی تبدیل شد.

همچنین، آنها در بخشی از نامه تاکید کردند: «هنرمندان آزمایش‌کنندگان رایگان یا عروسک‌های روابط عمومی شما نیستند.»


نگرانی‌ها از سوءاستفاده و کنترل بیش از حد

این گروه از هنرمندان گفتند که مخالفتی با استفاده از هوش مصنوعی در هنر ندارند، اما اعتراض‌شان به نحوه برخورد
اوپن‌ای‌آی با این برنامه هنری است. به گفته آنها، اوپن‌ای‌آی از هنرمندان برای توسعه ابزار خود سوءاستفاده کرده است. این شرکت حتی نظر واقعی هنرمندان را در طراحی مدل اعمال نکرده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «ما مخالف استفاده از فناوری هوش مصنوعی به‌عنوان ابزاری برای هنر نیستیم (اگر بودیم، احتمالاً دعوت به این برنامه نمی‌شدیم). اما با نحوه اجرای این برنامه و همچنین با روند توسعه ابزار پیش از عرضه عمومی مخالفیم. ما این موضوع را با دنیا به اشتراک می‌گذاریم به امید اینکه اوپن‌ای‌آی رویکرد بازتری اتخاذ، دوستانه‌تر با هنرمندان رفتار کند و حمایت بیشتری از هنر فراتر از نمایش‌های تبلیغاتی ارائه دهد.»

یکی از مواردی که نارضایتی هنرمندان را افزایش داد، سیاست اوپن‌ای‌آی در تایید محتوای تولیدی سورا است. آزمایش‌کنندگان باید قبل از انتشار هرگونه خروجی از Sora، تاییدیه اوپن‌ای‌آی را دریافت کنند. این سطح از کنترل نارضایتی بسیاری از هنرمندان را به دنبال داشت.

دفاع اوپن‌ای‌آی از برنامه خود

در واکنش به این افشاگری،
اوپن‌ای‌آی صحت این ادعاها را تایید یا رد نکرد. با این حال، این شرکت از برنامه سورا دفاع و تاکید کرد حضور در این برنامه کاملاً اختیاری بود.

نیکو فلیکس، سخنگوی اوپن‌ای‌آی، گفت: «Sora همچنان در مرحله پیش‌نمایش تحقیقاتی است و ما در تلاشیم تا خلاقیت را با اقدامات ایمنی قوی برای استفاده گسترده متعادل کنیم. صدها هنرمند در مرحله آزمایشی به ما کمک کردند تا ویژگی‌ها و حفاظت‌های جدیدی را اولویت‌بندی کنیم. شرکت در این برنامه اختیاری است و هیچ الزامی برای ارائه بازخورد یا استفاده از ابزار وجود ندارد. ما از ارائه دسترسی رایگان به این هنرمندان هیجان‌زده‌ایم و همچنان با کمک‌هزینه‌ها، رویدادها و برنامه‌های دیگر از آنها حمایت خواهیم کرد.»

همچنین، فلیکس بر تعهد اوپن‌ای‌آی به ایجاد ابزاری ایمن و مفید تاکید کرد و افزود سورا همچنان در مرحله ساخت قرار دارد.


عرضه با تاخیر

این جنجال در شرایطی رخ داد که عرضه عمومی سورا بارها به تاخیر افتاده است. میرا موراتی، مدیر ارشد فناوری سابق اوپن‌ای‌آی، در ماه مارس اعلام کرده بود این ابزار تا پایان سال آماده عرضه خواهد شد، البته تنها در صورتی که تیم اوپن‌ای‌آی از ایمنی و تاثیر مثبت آن مطمئن شود.

کوین وایل، مدیر ارشد محصولات اوپن‌ای‌آی، نیز در جلسه پرسش و پاسخ آنلاینی در ردیت توضیح داد تیم ساخت باید چالش‌هایی نظیر مقیاس‌پذیری، ایمنی و خطرات جعل هویت را پیش از عرضه عمومی حل کند.

با وجود این، نامه منتشرشده هنرمندان، اوپن‌ای‌آی را به بهره‌برداری از نیروی کار رایگان برای ساخت ابزار خود متهم کرده است. این گروه معتقدند شرکت از خلاقیت‌شان برای بهبود محصول در حالی بهره برد که آنها را از به اشتراک‌ گذاشتن یا کسب درآمد از نتایج کارشان منع کرد.

پیامدهای آینده

این افشاگری نشان‌دهنده نگرانی‌های گسترده‌تر درباره نقش هنرمندان در توسعه ابزارهای هوش مصنوعی است. اقدامات این گروه تلاش دارد آنچه را روش‌های ناعادلانه از سوی شرکت‌های فناوری نامیده می‌شود، روشن کند.

هرچند اوپن‌ای‌آی وعده داده از هنرمندان از طریق کمک‌هزینه‌ها و برنامه‌های حمایتی پشتیبانی کند، این ماجرا سوالاتی درباره تعادل میان همکاری و سوءاستفاده در توسعه ابزارهای جدید هوش مصنوعی مطرح کرده است.

در حالی که سورا همچنان در مرحله آزمایشی قرار دارد، این جنجال نشان‌دهنده پیچیدگی‌های تلفیق هوش مصنوعی با صنایع خلاق است. پیام هنرمندان نیز واضح است: کار آنها باید مورد قدردانی قرار گیرد و نه مورد سوءاستفاده.


منبع خبر:
شارا
/ جنجال تازه مدل سورا/ سوءاستفاده اوپن‌ای‌آی از هنرمندان در
کمپین‌های روابط عمومی

تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

لینک کوتاه : https://ertebatatoresaneha.ir/?p=14825

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.