به گزارش خبرنگار ایرنا، این عده از صاحبان رسانههای ارتباط جمعی گلستان در مراسم استانی گرامیداشت روز خبرنگار حضور محممهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار گلستان دانشگاه گنبدکاووس ضمن بیان مسائل و مشکلات حرفه خبرنگاری پیشنهاداتی نیز برای رفع آن دادند.
محمد آذری یکی از فعالان رسانهای گلستان بابیان اینکه همواره از خبرنگاران بهعنوان سربازان و افسران جبهبه فرهنگی و مقابله با جنگ نرم دشمنان یاد میشود، گفت: سرباز و افسر بدون ابزار و امکانات نمیتواند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد.
وی افزود: برای کمک به تامین ابزار و امکانات برای خبرنگاران، ادارات و نهادهای دولتی که بودجههای آموزشی و فرهنگی دارند میتوانند در قالب پیوست رسانهای و ارائه گزارش عملکردهای خود به صورت رپرتاژ آگهی به خبرنگاران کمک کنند.
آذری، ضرورت تسریع در تدوین و اجرای نظام ارزیابی خبرنگاران توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تشکیل شورای عالی مطبوعات و رسانه و اختصاص یارانه برای توزیع نشریات را از دیگر مطالبات خبرنگاران دانست و گفت: اینکه در گلستان فقط یک تشکل صنفی حوزه خبرنگاری باشد زیبنده این استان نیست و حداقل باید ۱۰ تشکل صنفی تشکیل شود.
وی اضافه کرد: اعطای تسهیلات به خبرنگاران از طریق ماده ۱۶ به منظور ارتقای معیشت آنها، اهتمام جدی به بیمه تامین اجتماعی فعالان رسانه و تشکیل شورای رسانه به ریاست استاندار گلستان و دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف بررسی و رفع مسائل و مشکلات و تشکیل مجمع یا اتاق اقوام برای گفت و گو و رفع مسائل اختلافی از دیگر نیازهای اصحاب رسانه در این استان است.
علی منصوری از دیگر فعالان رسانهای گلستان هم معتقد است خبرنگاران باید راه شهیدان بویژه شهدای رسانه و در صدر آن شهید “محمود صارمی” که توانست با خون خود تفکر ارتجاعی وابسته به آمریکا را معرفی کند، ادامه دهند و در گام نخست دشمن را بشناسند و آنرا به مخاطبان خود معرفی کنند.
وی گفت: با گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اما رسانهها با مشکلات زیادی مواجهاند که مهمترین آن نگاه سیاسی به رسانهها بوده است، خبرنگاران زمانی میتوانند نشاط و امیدواری را به جامعه تزریق کنند که خودشان دغدغه مشکلات معیشتی، بیمهای و شغلی نداشته باشند.
منصوری با تاکید بر اینکه خبرنگاران باید از حداقلهای قانون کار برخوردار باشند، افزود: صدور مجوز برای رسانهها باید هدفمند و متناسب با نیاز جامعه باشد.
محمدرضا احمدی دیگر فعال رسانهای گلستان هم معتقد است که خبرنگاران این استان بویژه در شهرستانها از کمترین امکانات رفاهی و تجهیزاتی برخوردارند و باید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان یا استانداری در توزیع امکانات و توسعه متوازن، عدالت را بیشتر رعایت نمایند.
وی گفت: گنبدکاووس دومین شهرستان بزرگ گلستان است اما از داشتن زیرساختهای فرهنگی بویژه یک مجتمع بزرگ فرهنگی – هنری و یا رسانهای (استاندارد) محروم است که مدیران باید به این موضوع توجه و برای آن چاره اندیشی کنند.
یک فعال رسانهای دیگر گلستان هم معتقد است که مطالبات و دغدغههای خبرنگاران بواسطه تکرار هرساله آن روی هم تلنبار و به موضوعی تکراری تبدیل شده و کوشش خاصی از سوی متولیان برای رفع آن صورت نمیگیرد و اندک اقدامات انجام شده نیز مقطعی و کم اثر بوده است.
فریده ستایشگر گفت: هنوز در بحث سخت و زیان آور بودن حرفه خبرنگاری مانده و سرگردانیم و معلوم نیست این حرفه شغل هست یا نیست؟ زیرا خبرنگاران از حداقلهای حقوق قانون کار و رفاه اجتماعی محروم هستند و بیشتر آنها در استان گلستان فقط ماهانه ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارند.
وی بابیان اینکه یک خبرنگار باید از حق بیمه، حق مسکن، امنیت شغلی و حداقل دستمزد برخوردار باشد که خبرنگاران گلستانی فقط اسمش را شنیدهاند، افزود: خبرنگاران برای پوشش یک خبر استانی بین هشت تا ۱۰ هزار تومان و خبر مقامات کشوری مانند وزیران ۱۵ هزار تومان دریافتی دارند که این رقم حتی هزینه ایاب و ذهاب و اینترنت هم نمیشود.
ستایشگر اضافه کرد: مسوولان همیشه میگویند خبرنگاران سربازان خط مقدم جهاد تبیین و جبهه نرم هستند، هیچ سربازی با دست خالی کاری از دستش بر نمیآید، حمایت از خبرنگاران باید درست و قانونمند باشد، چاره اندیشیهای موقت و مقطعی دردهای مزمن این قشر زحمتکش را برطرف نمیکند.
به گفته وی، جای خالی منشور اخلاقی در حوزه رسانه و آینده مبهم فعالیت خبرنگاری سبب شده تا اکثر فعالان این حوزه قید کار را بزنند و در جای دیگری مشغول به فعالیت شوند.
این فعال رسانهای گلستان همچنین برلزوم پاسخگویی همه مدیران استان به خبرنگاران تاکید کرد و گفت: خبرنگاران میتوانند با اطلاع رسانی صحیح و به موقع به مدیران برای رسیدن به اهداف توسعهای و رفع مسائل و مشکلات کمک کنند.
وی افزود: متاسفانه برخی مدیران نه تنها پاسخگوی خبرنگاران نیستند بلکه بعضا این قشر را که هیچ پشتوانه قضایی ندارند، به قلم فروشی متهم میکنند که لازم است یک دفتر حقوقی و قضایی ویژه خبرنگاران در گلستان تشکیل شود.
ستایشگر به دوران شیوع کرونا هم اشاره کرد و گفت: با اینکه رسانهها صدای اصناف مختلف بودند و مسائل و مشکلات آنها را منعکس کردند اما کسی از مدیران صدای رسانهها و خبرنگارانی را که از این بیماری دچار خسارت شدند، نشنید.
وی اضافه کرد: بسیاری از رسانهها به سبب کم توجهی مدیران و مشکلاتی که با آن مواجه هستند، تعطیل شدند و بخشی دیگر از آنها نیز در آستانه تعطیلی قرار دارند و هم اکنون با تنفس مصنوعی به فعالیت خود ادامه میدهند.
عاشور محمد رئوفی دیگر فعال رسانهای گلستان نیز گفت: اینکه برای نخستین بار مراسم استانی روز خبرنگار در گنبدکاووس برگزار میشود و امیدواریم در سالهای بعد نیز استمرار داشته باشد، قابل تقدیر است.
وی، توجه به مسکن خبرنگاران با احداث شهرک مسکونی ویژه این قشر، اختصاص امکانات و تجهیرات مرتطب با حرفه خبرنگاری، احداث مجتمع رسانه در گرگان و گنبدکاووس، اهتمام به بیمه تامین اجتماعی خبرنگاران، کمک به راهاندازی دفتر نشریات و کمبود مراکز فرهنگی و هنری بویژه در مناطق مرزی گلستان را از مهمترین مطالبات خبرنگاران برشمرد.
رئوفی افزود: برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در شهرستانها، حمایت از نشریات اقوام بویژه ترکمنها و بارگذاری زبان ترکمنی در سامانه جامع رسانهای کشور از دیگر مطالبات خبرنگاران شرق گلستان از مسوولان است.
همچنین رییس هیات مدیره و مدیر خانه مطبوعات گلستان نیز گفت: اصحاب رسانه، قلم و خبرنگاران طلایهداران همه عرصهها بهخصوص در بحرانهای مختلف هستند اما تاکنون به مشکلات و دغدغههای این قشر توجه زیادی نشده که حل آن نیازمند مدیریت جهادی و برنامهریزی هوشمندانه دولت سیزدهم است.
هادی علمدار افزود: خبرنگاران گلستان با وجود همه محرومیتها و سختیها، تلاشگرانه به انجام وظیفه ذاتی خود در اطلاع رسانی مشغول بوده و در صف اول میدان جهاد تبیین ایستادهاند.
وی اضافه کرد: برخی از فعالان رسانهای استان از لحاظ تامین معیشت در سختی به سر میبرند و در تامین ابتداییترین خواستههای زندگی خود ناتوان هستند.
علمدار افزود: پایگاههای خبری گلستان با مشکل نداشتن بیمه دست و پنجه نرم میکنند و با وجود فعالیت زیاد پایگاههای خبری در استان اغلب از حمایت بیمهای برخوردار نیستند.
مدیر خانه مطبوعات گلستان ادامه داد: عضویت در صندوق هنرمندان به دلیل برخی شرایط و پروسه طولانی ثبت و تایید آن برای خبرنگاران سخت است که برای حال این مشکل لازم است برخی از اختیارات به استانها داده شود.
وی گفت: هر روز، روز خبرنگار بوده و در هر میدان و مناسبتی خبرنگاران حضور دارند و باید خبرنگاران را بهتر بشناسیم.
علمدار همچنین خواستار اجرایی شدن تفاهم نامههای استانی مبنی بر “احداث مجتمع رسانهای و راه اندازی صندوق حمایت از رسانه در گلستان شد.
با این حال سفر روز گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به گلستان و شنیدن مسائل و مشکلات اهالی رسانه این استان، روزنه امید حل مشکلات ساختاری و زیربنایی حوزه خبر و رسانه این استان شمالی را میان فعالان این بخش ایجاد کرد و آنان را به ادامه مسیر فعالیت حرفهای بدون نگرانی از کمبودهای اولیه امیدوار ساخت.
استان گلستان ۴۲ پایگاه خبری، ۱۳۶ دفتر رسانهای شامل خبرگزاری، نشریه چاپی و الکترونیکی و ۱۶۵ نماینده نشریه سراسری فعال دارد.