این افراد با معرفی سیستمهای هوش مصنوعی نظیر سیستمهای یادگیری زبان بزرگ (LLM: Language Learning Models)، بهطور اغراقآمیزی آنها را به عنوان هوش مصنوعی عمومی (AGI: Artificial General Intelligence) معرفی کردهاند، در حالی که هنوز با مشکلاتی نظیر توهمات و چالشهای بنیادی دست و پنجه نرم میکنند.
دولتها و شرکتهای بزرگ به شدت از این فناوریها حمایت میکنند، اما هیچگونه نظارت یا مقررات مؤثری بر آنها وجود ندارد. این وضعیت ممکن است در آینده منجر به بحرانهای مختلفی شود؛ از جمله جرایم سایبری، انتشار اطلاعات نادرست، سوگیری در سیستمها، و همچنین اتکای بیش از حد به این فناوریها در زمینههایی مانند نظامیگری.
ونسی که در سخنان خود، به وضوح به مخالفت با هرگونه رگولاتوری قوی اشاره کرده بود، معتقد است که قوانین سفت و سخت در این حوزه نوآوری را خنثی خواهند کرد. اما این نگرانی بهطور جدی مطرح است که ایالات متحده هنوز هیچگونه قوانین قابل توجهی برای مقابله با تهدیدات هوش مصنوعی ندارد. در حالی که این فناوریها میتوانند تأثیرات جدی و منفی بر جوامع و زیستبومهای جهانی داشته باشند، دولتها هیچگونه اقدامی در جهت تنظیم آنها انجام ندادهاند.
از آنجایی که ونس تأکید کرد که دولتها ممکن است در مواجهه با مشکلات زیستمحیطی و تهدیدات وجودی مرتبط با هوش مصنوعی اقدامی نکنند، نگرانیهای بسیاری در سطح جهانی در حال شکلگیری است. یکی از تهدیدات جدی این است که ممکن است هوش مصنوعی در مسیرهایی همچون کنترلهای اقتصادی و نظارتی مستبدانه به کار گرفته شود، بهویژه در کشورهایی مانند چین که استفادههای مستبدانه از هوش مصنوعی در حال گسترش است.
در این شرایط، سوال اصلی این است که آیا اگر هوش مصنوعی به ابزاری قدرتمند برای نظارت و کنترل تبدیل شود، چه بر سر آزادیهای فردی و حریم خصوصی خواهد آمد؟ بهویژه در ایالات متحده، جایی که نگرانیهایی درباره دسترسی بیمحدود به دادههای خصوصی از جمله سوابق مالی افراد وجود دارد، این فناوریها ممکن است به تهدیدات جدیدی تبدیل شوند.
در پایان، مارکوس و ونس هر دو بر این نکته تأکید دارند که توجه جدی به رگولاتوری هوش مصنوعی ضروری است. این فناوری میتواند در صورتی که بدون محدودیت و نظارت درست توسعه یابد، تهدیدات جدی برای امنیت، آزادیهای فردی و آیندهمان ایجاد کند.
منبع خبر:
شارا
/ هشدارهای گری مارکوس درباره هوش مصنوعی: واقعیتها و
چالشها
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.