افزایش بودجه صدا و سیما / این درحالیست که سهم صداوسیما از بودجه عمومی در سال جاری ۲۴ هزار میلیارد تومان و برای سال ۱۴۰۴ بیش از کل بودجه ۱۰ وزارتخانه و حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان تعیین شده که با وجود این بودجه انتظار عملکرد بهتر و موثرتری از آن می رود. چرا صداوسیما با وجود چنین بودجه ای همچنان زیان آور است؟ چه تغییراتی باید در ساختار مدیریتی یا اقتصادی ایجاد شود و چگونه میتوان به بهبود عملکرد مالی صداوسیما کمک کرد؟محمد مهاجری فعال رسانه ای معتقد است: افزایش بودجه صدا و سیما اجحاف در حق بیت المال و حقوق عمومی جامعه است. در بحث بودجه ریزی برای سازمان و نهادها باید نیاز آن سازمان طوری برآورده شود که به نفع مردم باشد.فکر می کنم صدا و سیما با مدیریت فعلی راه به جایی نمی برد و راهبرد مناسبی برای آن نمی بینم.
مهاجری با اشاره به نوع عملکرد صدا و سیما و ریزش مخاطبان آن به شفقنا رسانه می گوید: صدا و سیما بنا به نظرسنجی های معتبری که وجود دارد مخاطبان کمی در جامعه دارد و متاسفانه این مخاطبان کمتر در بخش فرهیخته جامعه هستند. حتی سریال های سرگرم کننده تلویزیون که معمولا در همه تلویزیون های دنیا پرمخاطب است، در کشور ما مخاطب جدی ندارد.
او ادامه می دهد: در چنن شرایطی افزایش بودجه صدا و سیما اجحاف در حق بیت المال و حقوق عمومی جامعه است. در بحث بودجه ریزی برای سازمان و نهادها باید نیاز آن سازمان طوری برآورده شود که به نفع مردم باشد . مثلا الان اگر در جامعه تهیه دارو با مشکلاتی مواجه می شود، طبیعی است که باید دولت پول و بودجه را برای تهیه دارو در نظر بگیرد مردم هم حتی آن هایی که بیمار نیستند با این موضوع کنار می آیند اما درباره صدا و سیما چنین اتفاقی نمی افتاد.
این فعال رسانه ای با توضیح درباره راه نجات صدا و سیما و نوع کسب و کارش می گوید: راه اصلی صدا و سیما برای اینکه بتواند بودجه خود را تامین کند این نیست که همواره بودجه خود را از بیت المال تامین کند، اگر واقعا برنامه های خوب و پرمخاطبی دارد باید از طریق آگهی، هزینه های خود را تامین کند. همین اندازه که بودجه خود را از طریق بیت المال تامین می کند نشان دهنده این است که مردم طرف آن نیست و مخاطب این رسانه نیستند، طبیعتا اگر یک رسانه پر مخاطب بود، بسیاری از شرکت ها حتی سازمان های دولتی آگهی های خود را به این سازمان می سپردند و اسپانسر آن می شدند.
او تاکید می کند: صدا و سیما با این ورشکستگی رسانه ای که دارد و با بودجه ای که امسال برایش در نظر گرفته شده واقعا یکی از ناجوانمردانه ترین کارها برای این سازمان رسانه ای بوده است.
مهاجری در پاسخ به این سوال که چه تغییراتی باید در ساختار مدیریتی یا اقتصادی صداوسیما ایجاد شود؟ می گوید: من بسیار آدم خوشبینی هستم اما در اوج خوشبینی فکر می کنم صدا و سیما با مدیریت فعلی راه به جایی نمی برد و راهبرد مناسبی برای آن نمی بینم.یکی از اصلاحات در مدل کسب و کار صدا و سیما به قانون اساسی برمی گردد و اینکه صدا و سیما باید از یک نهاد انحصاری خارج شود و صدا و سیما و شبکه های مختلف در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد.
او توضیح می دهد: همین الان شاهدیم که صدا و سیما در حال ایجاد مزاحمت برای یک فیلم در شبکه نمایش خانگی است، هدف صدا و سیما این است که مخاطب را به سمت خود بکشاند در حالیکه مخاطب امروزی چنین انتخابی نخواهد داشت. اگر بخش خصوصی را به رسمیت بشناسیم و صدا و سیما را در اختیار آنها قرار دهیم، قطعا مخاطبان صدا و سیما بارهاو بارها بیشتر از وضعیت فعلی خواهد بود.
تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.