• امروز : پنج شنبه - ۳۰ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 20 March - 2025
4

مهمترین سوژه امسال روزنامه «پیام ما» چه بود؟ افشین امیرشاهی پاسخ می دهد

  • کد خبر : 26624
  • 19 اسفند 1403 - 18:03
مهمترین سوژه امسال روزنامه «پیام ما» چه بود؟ افشین امیرشاهی پاسخ می دهد

افشین امیرشاهی / شفقنارسانه_ هر ساله رسانه ها به فراخور اتفاق ها و رخدادهای مختلف، دست به پوشش آن در قالب های مختلف خبری می زنند و همین مساله می تواند به مهم ترین و متفاوت ترین سوژه آن رسانه تبدیل شود. شفقنا رسانه در گفتگو با اهالی رسانه جویای مهم ترین سوژه آنها در طول یکسال شده است. سردبیر روزنامه پیام ما می گوید: برای مهمترین و موثرترین سوژه روزنامه نمونه های زیادی می توان اشاره کرد. به عنوان نمونه صدور مجور ۵۰۰هزار لیتر مازوت برای ۱۵ کوره آجرپزی در یزد از سوی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، یکی از این سوژه ها بود که مدتی پیش به آن پرداختیم. به عبارتی به دلیل افزایش آلودگی ها و به خطر افتادن جان مردم یزد، فعالان محیط زیستی واکنش نشان دادند و جلوی این کار گرفته شد.

افشین امیرشاهی، سردبیر روزنامه پیام ما درباره مهمترین و تاثیرگذارترین سوژه امسال «پیام ما» به شفقنا رسانه می گوید: در روزنامه پیام ما روزانه سوژه های اختصاصی متفاوت و متنوعی کار می شود. به عبارتی چون روزنامه تخصصی در حوزه توسعه پایدار است، به موضوعاتی می پردازیم که کمتر رسانه ای به آن ورود می کند. برای مهمترین و موثرترین سوژه روزنامه برای امسال نمونه های زیادی می توان اشاره کرد. به عنوان نمونه صدور مجور ۵۰۰هزار لیتر مازوت برای ۱۵ کوره آجرپزی در یزد از سوی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، یکی از این سوژه ها بود که مدتی پیش به آن پرداختیم. به عبارتی به دلیل افزایش آلودگی ها و به خطر افتادن جان مردم یزد، فعالان محیط زیستی واکنش نشان دادند و جلوی این کار گرفته شد.

او ادامه می دهد: سوژه مهم و‌موثر بعدی روزنامه درباره یک رای بحث برانگیز کمیته فنی اداره کل میراث فرهنگی تهران است که به موجب آن خانه تاریخی ولی الله پیرنیا در معرض تخریب قرار می گرفت. به عبارتی یک مالک مجوز نوسازی این اثر تاریخی را گرفته که امضای کمیته فنی اداره کل میراث فرهنگی تهران برای این امر، تصمیم عجیبی است و گویی عملا مجوز تخریب این میراث گرانبها صادر شده باشد. گزارش پیام ما درباره این مجوز سبب شد تا فعالان میراث فرهنگی، باستان شناسان، مرمتکاران و… در یک نامه سرگشاده خطاب به وزیر میراث فرهنگی خواستار توقف آن شوند که در جای خود امیدوارکننده است.

افشین امیرشاهی با اشاره به گزارش مهم دیگر این روزنامه می گوید: امسال در پیام ما گزارش تحقیقی دیگری انجام دادیم که تکان دهنده بود و به انتقال آب رودخانه ارس به تبریز و آلودگی این رودخانه اشاره داشت. براساس این گزارش تعداد زیادی از کارشناسان مستقل در مناطق آلوده رود ارس نمونه برداری میدانی انجام دادند که یافته های متفاوتی را نشان می داد که دچار آلودگی هایی شده و ۵۹ فلز سنگین در آن است و سرمنشا این آلودگی ها کشور ارمنستان است. قرار بود این آب به عنوان آب شرب به برخی از شهرهای جلفا، مرند، شبستر، تبریز و… منتقل شود. لذا در این گزارش به آلودگی آب پرداختیم و برای مقامات مختلف توضیح دادیم که وجود فلز سنگین در این آب چه خطراتی برای حیات انسان ها، جانوران، گیاهان و موجودات آبزی در دراز مدت دارد. بعد از نوشتن این گزارش با سازمان محیط زیست نامه نگاری کردیم و از این سازمان خواستیم تا به موضوع گزارش ورود کند و تحقیقات جداگانه ای انجام دهد. علاوه بر آن با وزارت امورخارجه گفتگویی صورت گرفت تا جلوی این فاجعه را بگیرند.

او ادامه می دهد: سوژه مهم دیگری که در این روزنامه امسال انجام دادیم در منطقه زاگرس تعداد زیادی از درختان قطع شد که تصاویر ماهواره ای تخریب حجم بالا را نشان می داد. علاوه بر آن سوژه مهم دیگری هم داشتیم که ۱۲۶ مکاتبه با نمایندگان مجلس داشتیم که اکثر آن ها رویکردها و برنامه هایشان برای منابع طبیعی کشور مخرب و زیانبار است و طرح های پرمناقشه ای داشتند. سوژه مهم دیگری که امسال به آن پرداختیم ساخت و سازهایی بود که در کویر لوت توسط یک شرکت صورت گرفته بود. بیابان لوت یک میراث طبیعی است که نه تنها دارای ارزش منحصر به فردی و آثار تاریخی است بلکه سابقه تمدنی ۳هزار ساله دارد. این منطقه ثبت جهانی شده و باید از آن محافظت شود. این درحالیست که یکسری پروژه های عمرانی غیر اصولی توسط شرکت ماهان در منطقه شهداد درحال انجام است که موجب تغییر اکوسیستم منطقه و آسیب های جدی به آن شده است. انجام چنین گزارش هایی مقامات میراث فرهنگی و فعالان این حوزه را حساس می کند و کار برای ادامه چنین پروژه های مخربی سخت می شود.

افشین امیرشاهی درباره دلایل خلا وجود گزارش های موثر در رسانه ها، می گوید: رسانه ها با مشکلات زیادی روبه رو هستند. از جمله برای کار کردن درباره گزارش های مهم و موثر با منع و محدودیت مواجه هستیم. گاهی ما در گزارشما حفاظت از سرزمین ایران را مبنا قرار می دهیم درحالی که ممکن است آن دستگاه بر حفاظت از منافع دولت و مقامات تاکید کند. علاوه بر آن رسانه ها به دلیل اینکه زیر نظر نهادهای دولتی و حکومتی هستند به همین دلیل راحت تر تخت فشار و کنترل قرار می گیرند. عدم اختصاص وقت کافی برای پرداختن و پیگیری چنین گزارش هایی، نبود منابع و تجهیزات لازم، مشکلات مالی و…  از جمله دلایلی است که رسانه ها کمتر سوژه هایشان به نتیجه می رسد.


منبع خبر:
شفقنا
/ مهمترین سوژه امسال روزنامه «پیام ما» چه بود؟ امیرشاهی پاسخ
می دهد

تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

لینک کوتاه : https://ertebatatoresaneha.ir/?p=26624

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.