• امروز : جمعه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 25 April - 2025
2

انگلستان نخستین تماس ویدیویی ۲۵۰ مایلی کوانتومی را بااستفاده از نور درهم‌تنیده برای رمزنگاری برقرار کرد

  • کد خبر : 29213
  • 23 فروردین 1404 - 15:19
انگلستان نخستین تماس ویدیویی ۲۵۰ مایلی کوانتومی را بااستفاده از نور درهم‌تنیده برای رمزنگاری برقرار کرد

تماس ویدیویی ۲۵۰ مایلی کوانتومی / در یک همکاری مشترک بین محققان دانشگاه بریستول و کمبریج، نخستین تماس ویدیویی امن کوانتومی در انگلستان بر روی مسافت طولانی برقرار شد. این تماس با استفاده از شبکه‌ کوانتومی و نور درهم‌تنیده برای رمزنگاری داده‌ها انجام گرفت.

تماس ویدیویی ۲۵۰ مایلی کوانتومی / این پروژه که با همکاری محققان دانشگاه بریستول و کمبریج انجام شد، نخستین تماس ویدیویی امن کوانتومی را به‌طول ۲۵۰ مایل با استفاده از زیرساخت‌های فیبر نوری استاندارد برقرار کرد. شبکه‌ کوانتومی بریتانیا (UKQN) که بیش از یک دهه پیش تأسیس شد، برای ایجاد شبکه‌های مقاوم در برابر حملات سایبری آینده در حال تلاش است.

در این شبکه از دو نوع توزیع کلید کوانتومی (QKD) استفاده شده که امنیت انتقال داده‌ها را تضمین می‌کند. این سیستم‌ها شامل کلیدهای رمزنگاری درون ذرات نور (که عملاً هک‌ناپذیر هستند) و توزیع درهم‌تنیدگی هستند که امکان اتصال ذرات کوانتومی به‌صورت درونی و هم‌زمان را فراهم می‌کند.

از طریق این تماس ویدیویی، داده‌های پزشکی رمزنگاری‌شده به‌طور امن منتقل شد و دسترسی از راه دور به یک مرکز داده توزیع‌شده فراهم گردید که برای نخستین بار در تاریخ به‌این‌گونه انجام گرفت.

این پروژه در راستای توسعه‌ یک شبکه‌ اینترنت کوانتومی در مقیاس جهانی است که در آن گره‌ها و دستگاه‌های کوانتومی از طریق درهم‌تنیدگی و تلپورتیشن به‌یکدیگر متصل می‌شوند. این فناوری نه‌تنها امکان انتقال داده‌های رمزنگاری‌شده را در مسافت‌های طولانی فراهم می‌آورد، بلکه امنیت فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد که حتی پیشرفته‌ترین کامپیوترهای کوانتومی قادر به شکستن آن نخواهند بود.

آدریان وون‌فور از بخش مهندسی دانشگاه کمبریج در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این دستاورد نتیجه بیش از ده سال تلاش برای طراحی و ساخت شبکه‌ کوانتومی انگلستان است. این نه‌تنها استفاده از چندین فناوری ارتباطات کوانتومی را نشان می‌دهد، بلکه سیستم‌های مدیریت کلید امن موردنیاز برای رمزنگاری پایان به پایان را نیز معرفی می‌کند.»

روی وانگ، مدرس شبکه‌های نوری آینده در گروه تحقیقاتی شبکه‌های پرکاربرد دانشگاه بریستول نیز افزود: «این گام بسیار مهمی در جهت ساخت آینده‌ای امن برای جوامع و کشورهای ماست. این کار همچنین پایه‌گذار اینترنت کوانتومی مقیاس‌پذیر در سطح جهانی خواهد بود که گره‌ها و دستگاه‌های کوانتومی را از طریق درهم‌تنیدگی و تلپورتیشن به‌یکدیگر متصل می‌کند.»

تلپورتیشن (Teleportation) به فرآیندی گفته می‌شود که در آن اطلاعات یا ویژگی‌های یک سیستم به‌طور فوری و بدون حرکت فیزیکی از یک مکان به مکان دیگر منتقل می‌شود. این مفهوم در ابتدا در دنیای علمی تخیلی و داستان‌های فضایی مطرح شد، اما در دنیای واقعی، در حوزه فیزیک کوانتومی به شکلی خاص و پیچیده مورد استفاده قرار گرفته است.

در فیزیک کوانتومی، تلپورتیشن کوانتومی (Quantum Teleportation) به انتقال اطلاعات کوانتومی (مانند وضعیت ذرات کوانتومی) بین دو ذره اشاره دارد که حتی اگر این ذرات فاصله زیادی از هم داشته باشند، همچنان به‌طور همزمان و بدون انتقال فیزیکی، وضعیت یکدیگر را می‌داند.


منبع خبر:
شارا
/ انگلستان نخستین تماس ویدیویی ۲۵۰ مایلی کوانتومی را با
استفاده از نور درهم‌تنیده برای رمزنگاری برقرار کرد

تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی برای مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

لینک کوتاه : https://ertebatatoresaneha.ir/?p=29213

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.