آیتالله محمدتقی پورمحمدی در خطبههای نماز جمعه این شهرستان افزود: خبرنگاران به عنوان نمایندگان افکار عمومی باید رویدادها را به درستی انعکاس دهند و از اعمال نظر و موضعگیری خودداری کنند.
وی اضافه کرد: خبرنگاری مسئولیت بسیار سنگین و مهمی است و حتی واقعه کربلا را هم همان راویان و خبرنگاران آن دوران نقل کردهاند و نسل به نسل منتقل شده است.
وی همچنین با اشاره به سالروز شهادت جمعی از زوار علی ابن موسی الرضا(ع) که در سال ۱۳۷۳ طی انفجاری در حرم توسط منافقان شهید شدند، بیان کرد: منافقان در طول بیش از چهار دهه گذشته فجایع بزرگی مرتکب شدهاند.
وی اضافه کرد: بیان جنایتها و فجایع منافقان از تریبون نماز جمعه شرمآور است و این گروه شکست خورده اکنون هم علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکند.
وی ادامه داد: منافقان پس از قطعنامه ۵۹۸ و در عملیات مرصاد تصور میکردند که به راحتی کنترل تهران را در دست خواهند گرفت اما مفتضحانه شکست خوردند.
وی بیان کرد: علاوه بر منافقان، گروههای معاند دیگری چون داعش نیز به دنبال ضربه زدن به این نظام مقدس است تا جایی که بر اساس اعلام وزارت اطلاعات نیز اخیرا ۱۰ نفر داعشی در ایران دستگیر شدند.
امام جمعه مراغه اظهار داشت: این افراد که تعداد آنان میتواند بیش از این هم باشد، برای ترور و ایجاد انفجار در عزاداریهای مام محرم به ایران آمده بودند و بر همین اساس نیز مومنان باید دقت کرده و موارد مشکوک را به ۱۱۳ گزارش کنند.
جهانیان برای آشنایی با حقوق بشر به نهج البلاغه مراجعه کنند
عوض مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه با بیان اینکه ۱۴ مردادماه روز حقوق بشر و کرامت انسانی است، بیان کرد: جهانیان برای آشنایی با حقوق بشر واقعی باید به نهجالبلاغه مراجعه کنند.
آیتالله پورمحمدی با تاکید بر اینکه بسیاری در دنیا از حقوق بشر دم میزنند اما به سادگی از کنار ظلم و جنایت عبور میکنند، اضافه کرد: امام علی (ع) حتی ورود نیروهای معاویه به منزل یک زن غیرمسلمان و یهودی را هم باعث تاسف میدانستند و برای آشنایی با حقوق بشر واقعی باید به سخنان امیرالمومنین(ع) رجوع شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه ششمین روز از ماه محرم با سالروز درگذشت مرحوم «سیدرضی» مصادف است، اظهار داشت: این دانشمند، ادیب و مفسر قرآن در حقیقت گردآورنده نهج البلاغه است و مرقد ایشان در کاظمین قرار دارد.
به گزارش ایرنا شهید محمود صارمی طی سال ۱۳۷۰ در خبرگزاری جمهوری اسلامی جذب شد و بعد از پنج سال تلاش و فعالیت، به خارج از کشور اعزام و مسوولیت دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی را در مزارشریف برعهده گرفت.
شهید صارمی ۲ سال به عنوان خبرنگار در افغانستان فعالیت کرده و در نهایت به شهادت رسید؛ مسوولیتپذیری و تعهد وی به اندازهای بود که وقتی شهر مزار شریف توسط طالبان سقوط کرد و محل استقرار ایشان در معرض خطر بود، لحظهای دست از رسالت خود برنداشت.
آخرین پیام مخابره شده از شهید محمود صارمی: «مزار شریف سقوط کرد. هفدهم مرداد ماه ۱۳۷۷، اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، فوری. مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عدهای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده میشوند به من بگویید که چه وظیفهای»
محمود خبرنگار شجاعی که بارها مورد سود قصد و اذیت و آزار قرار گرفته بود بعد از این خبر به دست افرادی متحجر به نام طالبان به آسمانها پرواز کرد و این خبر خود باعث شد تا دنیا از جنایت طالبان در افغانستان مطلع شود و این چنین بود که مظلومیت خبرنگاران در حین انجام کار برهمگان آشکار شد.
محمود به همراه هشت دیپلمات ایرانی تنها به جرم نشر حقایق در کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان مورد حمله قرار گرفتند و پس از رگبار گلوله در گوری دسته جمعی دفن شدند تا هرگز شناسایی نشوند.
بعد از ۱۷مرداد ۷۷ و بی خبری ایران از خبرنگار ایرانی و دیپلماتها، وزارت خارجه اقدامات لازم را برای جستوجوی این عزیزان به کار گرفت و بعد از گذشت بیش از ۲۰ روز مشخص شد که این جوانان سراراز ایرانی بیگناه و مظلوئمان شهید شدهاند.
عمق فاجعه به حدی بود که سه روز عزای عمومی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اعلام، روسای جمهور بیش از ۱۸۰ کشور جهان ضمن محکومیت این اقدام برای ایران اسلامی پیام تسلیت فرستادند و تمثال شهید صارمی تا مدتهای طولانی به پاس رشادت، جسارت و سخت کوشی شهید صارمی در مقابل سازمان ملل نصب شد.
آری ۱۷ مردادماه یادآور رشادت، جانفشانی و فداکاری شهید محمود صارمی است که شجاعانه در راه انجام وظیفه مهم خبرنگاری و اطلاعرسانی، جان خود را فدا کرد و شهید شد و در تشییع جنازه میلیونی این سرافرازان و سربازان ولایت رهبر فرزانه انقلاب حضور یافتند.