ضرورت دستیابی به چشمانداز روشن برای استفاده از هوش مصنوعی
محسن دلشاد و داوود مومنی متخصصان حوزه هوش مصنوعی در نشستی در سومین نمایشگاه ملی «رصتا» در مصلای امام خمینی (ره) به ارائه دیدگاههایشان در این زمینه پرداختند.
به گزارش ستاد خبری سومین نمایشگاه صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا)، دلشاد در این نشست که با پخش ویدئوهایی درباره موضوع کارکرد فناورانه هوشمصنوعی همراه بود، با اشاره به دیدگاههای مککارتی گفت: هوش مصنوعی پس از طی مراحل اولیه، با یک تحول نو روبهرو شد و این بر اساس پیشبینیها و فرضیات بود.
وی افزود: میتوان گفت امروز، هوش مصنوعی به قدری پیشرفت کرده است که دنیا دچار یک حس تحول و شاید خطر در خصوص صنعت و هنرهای تصویری فیلمسازی شده است. در این زمینه باید پیشرفتهای کلیدی در حوزه هوش مصنوعی رخ داده را زیرنظر داشت. ما در صنعت ماشینسازی با پیشرفتهایی روبهرو هستیم که با الگویی مشابه ذهن انسانها، الگوریتمهایی را پیاده میکنند. هوش مصنوعی تصاویر را میبیند و تصمیماتی را اجرایی میکند تا در نهایت، خودروهای خودران بهدست آید. هوش مصنوعی به نقطهای رسیده است که زبان انسان را بسیار دقیق میفهمد و واکنش لازم در پاسخ به این زبان را میدهد. در نهایت هدف غایی هوش مصنوعی، هوش مصنوعی عمومی است. یعنی اتفاقی را رقم بزند که این هوش بتواند مانند انسان عمل کند و مانند آدمیزاد راه حل ارائه کند.
وی افزود: بحث حریم خصوصی و امنیت دادهها موضوعی قابل بحث است و مضاف بر آن بحث فرصتهای شغلی که با حضور هوش مصنوعی از دست میرود. سرعت تغییر و تحول در بحث هوش مصنوعی به قدری بالاست که نمیتوان پیشبینی دقیقی در خصوص یک ماه بعد در این زمینه داشت؛ هوش مصنوعی در زمینه پزشکی و خودروسازی و شهر هوشمند قطعا میتواند تغییرات جذابی ایجاد کند.
پس از دلشاد، داوود مومنی نیز درخصوص پیشرفت هوش مصنوعی تا امروزه روز بیان کرد: هوش مصنوعی در زمینه تولید صدا و محتوای صوتی و تصویری و انیمیشن و متن میتواند بسیار موفق عمل کند و در خصوص تحلیل دادهها و پیشنهادات نیز بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: شرکتهای بزرگی در تلاشند که از تفکر استنتاجی به سمت استدلالی بروند و در این جهت گام برداشتهاند.وی درخصوص کاربردهای هوش مصنوعی بیان کرد: تولید متن یک کاربرد مهم از هوش مصنوعیست، سپس ترجمه و بومی سازی محتوا،تولید تصویر و گرافیک،تولید و ویرایش ویدیو که در این مورد هنوز به اندازه تصویر و متن قدرتمند و پخته نیست اما سرعت پیشرفت بسیار بالاست. شخصی سازی محتوا، تحلیل دادهها، چتبات ها و تعامل با مخاطب، تولید موسیقی و صدا جزو موارد کاربردی هوش مصنوعی است.
مومنی در خصوص افق مطلوب این حوزه بیان کرد: استراتژی دیجیتال جامع یعنی تدوین چشمانداز روشن برای استفاده از هوش مصنوعی در تولید و پخش محتوا. مدیریت محتوای هوشمند، تولید محتوای هوشمند، پخش و توزیع هوشمند و همکاریهای بینالمللی از مواردی است که در افق مطلوب هوش مصنوعی میتوان انتظار داشت.
سومین نمایشگاه ملی رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) از ۲۶ تا ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار میشود.