• امروز : چهارشنبه - ۲۵ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 16 October - 2024
2

امیدعلی مسعودی: امروز باید سوادرسانه‌ای را در بعد اجتماعی ببینیم / در هوش‌مصنوعی یک قدم جلو رفته‌ایم

  • کد خبر : 9146
  • 27 شهریور 1403 - 17:38
امیدعلی مسعودی: امروز باید سوادرسانه‌ای را در بعد اجتماعی
ببینیم / در هوش‌مصنوعی یک قدم جلو رفته‌ایم

نشست تنظیم‌گری اجتماعی و هوش مصنوعی در دهه سوم هزاره سوم توسط انجمن سواد رسانه‌ای ایران در تالار هوش مصنوعی سومین نمایشگاه ملی «رصتا»، برگزار شد.

نشست تنظیم‌گری اجتماعی و هوش مصنوعی در دهه سوم هزاره سوم توسط انجمن سواد رسانه‌ای ایران در تالار هوش مصنوعی سومین نمایشگاه ملی «رصتا»، برگزار شد.

به گزارش ستاد خبری سومین نمایشگاه صوت و تصویر فراگیر‌ ایران (رصتا)، امیدعلی مسعودی عضو انجمن سواد رسانه‌ای و استاد دانشگاه در نشست تخصصی سواد رسانه‌ای در تالار هوش مصنوعی «رصتا» عنوان کرد: سواد رسانه‌ای فقط برای دولت و جامعه ما نیست؛ سواد رسانه‌ای موضوعی است که کشورهای پیشرفته به‌ویژه مسلمان به آن می‌پردازند و ما در این حوزه بسیار کم کار کردیم.

هماهنگی بین عناصری که باید همگرایی پیدا کنند و بتوانند معضل ناسوادی را در عصر هوش مصنوعی رفع کند.

او افزود: اگر سواد رسانه‌ای نداشته باشیم مهارت و حفاظت نداریم؛ در کشورهای اسکاندیناوی و فرانسه و… هر پلتفرمی برای شهروندان مشکل ایجاد کنند، آن پلتفرم را تعطیل نمی‌کنند بلکه آن را مجازات می‌کند.

مسعودی در ادامه اظهار داشت: در هر کشوری کارمندان و نمایندگان مجلس و سردمداران دولت باید دوره سواد رسانه‌ای بگذرانند.

او خاطرنشان کرد: مهارت‌افزایی و تولید درآمد باید راس امور رسانه‌ای قرار گیرند؛ باید برای مصرف رسانه‌ای رژیمی خاص طرح کرد. کار انجمن سواد رسانه‌ای سخت است و ما یاری‌گر دولت هستیم و دولت باید حمایت کند.

مسعودی اذعان داشت: هوش مصنوعی را باید یاد بگیریم و اکنون یک قدم به سمت جلو حرکت کردیم اما همچنان عقب هستیم. برخی دوستان می‌گویند گوشی‌های هوشمند بسازیم تا امتیاز بیشتری داشته باشیم، ما باید امتیازاتی را بگذاریم که دسترسی ما را به هوش مصنوعی بیشتر کند.
او گفت: انسان همیشه بالاتر از هرچیزی در این دنیا است و تمامی امکاناتی که خدا خلق کرده در اختیار ما است؛ بحث فقط ابزار و تجهیزات ماشینی نیست بلکه بحث بهره‌گیری و خدمات گرفتن از این ابزار و تجهیزاتی نظیر هوش مصنوعی مطرح است.

مسعودی بیان داشت: از هوش مصنوعی در صنایع نظامی و آموزش دانشگاهی باید بهره ببریم چون در همه جای دنیا این علم به کار گرفته می‌شود  اما باید از آن مراقبت کرد چون می‌تواند خطرناک باشد.
او عنوان کرد: ما سواد رسانه‌ای را پیش‌تر در بعد فنی می‌دیدم و امروز باید آن را در بعد اجتماعی ببینیم؛ امروز بزرگترین معضل اجتماعی ما نظارت اجتماعی است. خوشبختانه امروزه دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف در حال تاسیس پلتفرم هستند، خانواده‌ها درگیر کسب و کار خانگی شده‌اند و وزارت کار آن‌ها را ساماندهی می‌کند.  ما هم به‌عنوان انجمن مطالبه‌گر در مجلس و دولت این قرار را داریم که اولین دوره معرفت‌افزایی را برگزار کنیم.

مسعودی در بخشی دیگر از این نشست، ضمن بیان اینکه قبل از شروع کرونا اگر سواد رسانه‌ای نداشتیم، نمی‌توانستیم آموزش مجازی را کلید بزنیم، گفت: آموزش و تجربیات سواد رسانه‌ای  برای همه ما لازم است و در سطح جامعه باید جا بیفتد ؛ بخشی از سواد رسانه‌ای به بخش تنظیم‌گری باز می‌گردد و خود تنظیم‌گری هم نیاز به سواد رسانه‌ای دارد. امید دارم خلاءهایی که در این زمینه وجود دارد، رفع شود. تمرکز روی مساجد و انجمن‌های دیگر باید بیشتر شود و باید سعی کرد تا جایی که می‌شود از بودجه دولتی استفاده نکنیم و انجمن‌ها را فعال نگاه داریم.

سومین نمایشگاه ملی رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) از ۲۶ تا ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : https://ertebatatoresaneha.ir/?p=9146

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.